• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA IZBACILA ŠPANSKI TIM IZ EVROPE! Dobili loše vijesti, pa napisali brutalno saopštenje

Evropska kuća fudbala donijela odluku da španska Osasuna bude izbačena iz Evrope.

 Osasuna izbačena iz Konferencijske lige Izvor: Profimedia

Španski fudbalski klub Osasuna poslije čak 16 godina pauze izborio je igranje u evropskim takmičenjima, ali se to neće desiti. Po svemu sudeći, ovaj tim će propustiti i narednu sezonu u takmičenjima pod okriljem UEFA, jer ih je ta organizacija zbog namještanja mečeva izbacila iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Već nedjeljama traje istraga protiv tima iz Pamplone, a dvojica inspektora koje je UEFA delegirala za ovaj slučaj u srijedu su zamolili za produženje roka. Dobili su dva dodatna dana, a to im je bilo dovoljno vremena da donesu odluku - Osasunu treba izbaciti iz Evrope. Klub se odmah oglasio oštrim saopštenjem i najavio žalbu, ali slaba je vajda da će to biti uvaženo...

"nspektori UEFA smatraju da je presuda Vrhovnog suda kojom se osuđuje nekoliko bivših direktora Osasune dovoljan razlog da se Osasuna, devet godina poslije događaja, isključi iz evropskih takmičenja. Klub se ne slaže sa kriterijumima UEFA, žaliće se Komitetu za žalbe i najavljuje da će se legalno, do krajnjih granica, boriti da odbrani svoja prava. Jaka sa slabima i slaba sa jakima, UEFA nije htjela da uzme u obzir da su sami španski sudovi bukvalno proglasili da je Osasuna žrtva preusmjeravanja novca koji su izvršili neki od njenih bivšig direktora iza leđa najvišeg organa upravljanja entiteta, Skupštine i kontrolnih mehanizama samog kluba", navodi se na početku saopštenja u kojem je UEFA ozbiljno "isprozivana".

Fudbaleri Osasune su prvenstvo Španije završili na sedmoj poziciji i tako se izborili za mjesto u četvrtom kolu kvalifikacija Konferencijske lige. 

I dok se u Pamploni i dalje nadaju da bi Osasuna mogla u Evropu ako joj se usvoji uložena žalba, za posljednje kolo kvalifikacija trebalo bi da počne sa pripremama Atletik Bilbao. Osmoplasirani tim Primere biće "zamjena" za Osasunu i umjesto da propusti obaveze u Evropi zaigraće u posljednjoj rundi pred grupnu fazu Konferencijske lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC