• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAVRŠENA SAGA! Superliga se igra sa 16 klubova, Sud u Lozani odbio zahtjev Kolubare

Sada je i zvanično, Superliga će se igrati sa 16 klubova i bez Kolubare.

 Sportski sud za arbitražu odbio zahtjev Kolubare Izvor: MN PRESS

Sportski sud za arbitražu (CAS) u Lozani odbio je zahtjev Kolubare da se poništi odluka Fudbalskog saveza Srbije o oduzimanju licence za Superligu. To znači da će se Superliga igrati ovog vikenda po već ustanovljenom rasporedu, odnosno bez Kolubare za koju je još nepoznato u kom takmičenju će nastupati naredne godine.

Na taj način završila se višemjesečna saga koja je otpočela u završnici prethodne sezone. Tada je FSS oštro kaznio Kolubaru oduzimanjem devet bodova zbog toga što su dobili dojavu UEFA da su namjestili dvije utakmice (protiv Spartaka i Mladosti GAT), poslije čega je klub iz Lazarevca "skliznuo" u Prvu ligu Srbije. Kolubara se potom žalila Sudu u Lozani i uspjela je da izdejstvuje da se kazna smanji na šest bodova minusa čime su se "vratili" u Superligu, ali samo za kratko.

Na sjednici Odbora za hitna pitanja FSS primjećeno je da Kolubara ne ispunjava zahtjeve za dobijanje licence za Superligu i Prvu ligu Srbije, uslijed čega im je ista oduzeta. Navodno, problem je bio u "falsifikovanim podacima" o generalnom sekretaru i tome da fali 90 stolica na stadionu. Na tu odluku Kolubara se žalila i izgubila.

U međuvremenu je obavljen žrijeb bez Kolubare i već znamo da 1. kolo Superlige počinje u subotu od 18.55 kada ćemo gledati Čukarički - Radnički i Spartak - IMT. Od 21 čas igraće se susreti Voždovac - Javor i TSC - Partizan. Što se tiče nedelje, sastaju se Napredak - Železničar (18.55), Novi Pazar - Radnički 1923 (18.55) i Crvena zvezda - Vojvodina (20.00). U ponedjeljak se sastaju Mladost - Radnik od 19.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC