• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani gosti predstavništva Republike Srpske u Austriji: U Beču nismo gledali samo Borac, već reprezentaciju Srpske

Autori Bojan Jakovljević Autori Dragan Šutvić

Ekspedicija Borca i novinari iz Banjaluke bili su gosti predstavništva Republike Srpske u Austriji, gdje ih je ugostio šef Predstavništva Mladen Filipović. /Od izvještača MONDA iz Beča/

 Mladen Filipović i Milan Tegeltija Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

/Od izvještača MONDA iz Beča/

Žrijeb u Nionu "spojio" je Borac sa bečkom Austrijom i već tada bilo je jasno da će banjalučki tim imati veliku podršku svih u Austriji.

Nisu "crveno-plavi" imali sreće u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, primili su gol u samom finišu susreta, poraženi su minimalno (0:1), pa će u Banjaluci nastojati da nadoknade gol minusa i plasiraju se u narednu fazu takmičenja.

Već prvog dana kada su saznali da će gostovati u gradu na Dunavu uspostavljenje su veze na relaciji Banjaluka-Beč, a veliki posao na samoj organizaciji dolaska i boravka u Beču imalo je i Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Dan nakon utakmice, gosti Predstavništva Republike Srpske u Austriji bili su članovi Borca, te novinari iz Banjaluke koji su pratili "crveno-plave" na ovom gostovanju. Šef Predstaništva Srpske u Austriji Mladen Filipović ugostio je delegaciju Borca na čelu sa predsjednikom Milanom Tegeltijom, novinare, te ministarku sporta Selmu Čabrić, Dražena Vrhovca, direktor IRB-a, Darka Milunovića, direktora Zavoda za statistiku RS, dok je prijemu prisustvovao i Igor Miketić, prvi stranac na čelu jednog sportskog saveza u Austriji (Bokserski savez Austrije).

"Koristim priliku da se zahvalim Predstavništvu Republike Srpske u Austriji i gospodinu Mladenu Filipoviću za svu podršku koju su nam pružili od samog žrijebanja parova pa do dana odigravanja utakmice. Stajali su nam na raspolaganju sa svim resursima i zaista je bilo lijepo imati nekog svog u Beču, gdje smo se osjećali kao kod svoje kuće. Oni su od samog starta ostvarili komunikaciju sa FK Austrija, te austrijskim vlastima oko organizacije našeg gostovanja ovdje i sve je proteklo u najboljem redu. Zaista, moram da se zahvalim i na gostoprimstvu FK Austriji, koji su bili dragi domaćini i sigurno ćemo im se odužiti u Banjaluci", poručio je prvi čovjek Borca.

Na prijemu je bilo riječi i o ulaganju u infrastrukturu.

"Još je rano da govorimo o kapitalnim projektima koji će se dešavati. Mogu da najavim da će Banjaluka u bliskoj budućnosti imati jedan izuzetno lijep stadion, ništa manje lijep od ovog Austrijinog u Beču", dodao je Tegeltija, koji je najavio i mogućnost da neke od narednih priprema Borac obavi upravo u Austriji.

Domaćin Borčevoj delegaciji bio je šef Predstavništva Mladen Filipović, koji je istakao da su učinili sve što je u njihovoj moći kako bi se Banjalučani u Beču osjećali kao kod svoje kuće.

"Nama u Predstavništvu veliko je zadovoljstvo i čast što smo imali priliku da ugostimo Borac u našim prostorijama. Sam dolazak i boravak ekipe Borca u Austriji propraćen je od strane dijaspore. Naše Predstavništvo aktivno radi u svim sferama podrške našim privrednicima, uvezivanju na institucionalnom nivou, jer kao što znate, naša dijaspora u Austriji je brojna. Svi ovdje pokazali su koliko su uz Republiku Srpsku, koliko je uz Borac i Banjaluku, koji uvijek mogu da računaju na naše ljude koji ovdje žive i rade, te nikad ne zaborave odakle su", rekao je Filipović za MONDO.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na sastanku se razgovaralo o brojnim temama. 

Pročitajte i ovo

"Drago mi je što smo se dotakli nekih tema koje će ubuduće biti interesantne za saradnju sa austrijskim i drugim sportskim klubovima. Sam nastup Borca, dolazak navijača, navijanje... sve to je više nego vrijedna reklama Republike Srpske. Ne samo da smo gledali Borac, gledali smo reprezentaciju Republike Srpske, koja je juče pokazala koliko je sve ovo značajno. Predstavništvo Republike Srpske uvijek je tu za naše ljude u dijaspori, a posebno za naše institucije i sportske klubove koji dolaze iz Republike Srpske", naglasio je Filipović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Saradnja je bila obostrano uspješna i korisna, te nema sumnje da će slično biti i ubuduće.

"Uključeni smo od samog početka i drago mi je da smo imali priliku da budemo na raspolaganju Borcu. Sve naše resurse htjeli smo da usmjerimo da se pomogne, ne samo ekipi Borca logistički i operativno, nego i našim odnosom prema klubu Austriji. Održani su sastanci sa klubom, uspjeli smo da u svemu koordinišemo, a bićemo na usluzi i austrijskim predstavnicima tokom odlaska u Banjaluku."

Pogledajte kako su navijači Borca pjevali "Oj Kosovo Kosovo" u Beču...

Pogledajte

00:35
Navijači Borca u Beču pjevaju Oj Kosovo Kosovo
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Za kraj, najavio je i dolazak u Banjaluku, na revanš meč 3. avgusta.

"Naravno, bodrimo Borac i u Banjaluci. Dolazimo u velikom broju i naša dijaspora će opet podržati Borac!", zaključio je Filipović.

Borčeva ekspedicija danas kreće put Banjaluke.

Pogledajte fotografije sa utakmice Austrija - Borac...

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikec

Hoćemo stadion na lokaciji livade između kramara i stadiona Omladinca

Ljak

Sramota je da predsjednik kluba seta u trenerci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC