• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BORCU GA NE PAMTE PO DOBROM: Švajcarac već dijelio pravdu Banjalučanima, sad je delegiran za revanš sa Austrijom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Urs Šnider iz Švajcarske sudiće revanš meč kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Borca i Austrije, što će mu biti drugi put u karijeri da dijeli pravdu na Gradskom stadionu u Banjaluci.

 Urs Šnider Izvor: CHRISTIAN BRUNA/EPA

Švajcarski sudija Urs Šnider (37) dobio je priliku da drugi put u karijeri sudi na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Upravo on delegiran je za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Austrije iz Beča, koja u Banjaluku donosi gol prednosti iz prvog susreta.

Švajcarac nije ostao u lijepom sjećanju Banjalučanima, jer je sudio meč protiv Kluža, u kojem su "crveno-plavi" doživjeli bolnu eliminaciju golom u posljednjim minutama produžetaka.

Postao je Borac tada prva "žrtva" novog pravila UEFA, po kojem je ukinuto pravilo gola u gostima. Banjalučani su u Rumuniji doživjeli poraz 1:3, uspjeli su pred domaćom publikom preko Stojana Vranješa i Panajotisa Moraitisa da nadoknade dva gola zaostatka i u regularnih 90 minuta dođu do 2:0, ali to nije bilo dovoljno da se izbori plasman dalje, već su na scenu stupili produžeci.

Pročitajte i ovo

A tamo je u sami smiraj drugog produžetka mrežu Borca zatresao Aleksandru Čipčiu i odveo Kluž u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

PJEVAČ U METAL BENDU

Šnider, osim što je fudbalski sudija, ima i zanimljiv hobi, s obzirom da je pjevač u jednom metal bendu iz Švajcarske - "Preamp Disaster".

Dvije godine kasnije, ponovo će Švajcarac Šnider na centar, ovaj put u duelu sa Austrijom, gdje izabranike Vinka Marinovića opet čeka "jurnjava" za "minusom" iz prvog susreta.

Golom Harisa Tabakovića, koji vjerovatno neće igrati u revanšu jer je na pragu prelaska u njemačku Hertu, slavio je u 94. minutu 1:0.

Revanš meč na programu je u četvrtak u Banjaluci, od 20.30, a "crveno-plavi" danas su sjajnim videom pozvali navijače da ispune tribine stadiona u Platonovoj ulici.

Šnideru će u radu pomagati sunarodnici, prezimenjaci Cirher, Marko i Benjamin, dok će četvrti arbitar Sven Volfensberger, takođe iz Švajcarske.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC