• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Benu se "cakle oči" od Baharove Zvezde! Legenda crveno-bijelih za MONDO: Baš sam impresioniran!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji stranac u istoriji Crvene zvezde El Fardu Ben gledao je meč svog APOEL-a i Vojvodine, a poslije susreta dao je kratku izjavu za MONDO.

 El Fardu Ben oduševljen partijama Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

El Fardu Ben nije mogao da igra za APOEL protiv Vojvodine zbog povrede, ali je u loži stadiona "Karađorđe", u društvu svojih sinova, sve vrijeme "cupkao nogom" i nadao se lijepim vijestima. Na kraju su i stigle, Kiprani su slavili 2:1 (1:1) poslije neshvatljivih grešaka zadnje linije Vojvodine, pa je tako na taj način i napadač sa Komora na neki način održao "savršen skor" protiv kluba iz Novog Sada.

U dresu Crvene zvezde igrao je protiv njih 11 puta i slavio je deset, a šest puta je tresao njihovu mrežu. Više je to činio jedino protiv Radničkog iz Niša i Spartaka, pa je jasno kakav je hendikep bio za Sa Pintua kada nije mogao da računa na jednog od najboljih stranaca koji je igrao u Srbiji. I samom Benu je bilo zadovoljstvo da se vrati u Srbiju za koju ga vežu najljepša sjećanja, tako da je stigao i prije ostatka svog tima.

U razgovoru za MONDO, otkrio je da je prošle nedjelje gledao meč Crvene zvezde i Vojvodine, ali smatra da APOEL iz toga i nije mogao mnogo da nauči.

"Bio sam na stadionu i gledao sam meč uživo. Uspjeli smo da pobijedimo jer je Vojvodina imala malo problema u svom timu", kazao je Ben koji i dalje kada govori o Crvenoj zvezdi kaže da je njegova: "Čumić je jako dobar igrač, vidjeli smo da je odličan i danas, ali za nas je najvažnije što smo pobijedili danas Vojvodinu."

"Nije nam taj rezultat Zvezde (5:0, prim. aut.) protiv Vojvodine dao samopouzdanje, Zvezda je nevjerovatan tim, a Vojvodina je napravila dosta promjena uoči te utakmice i bila je to skroz drugačija u odnosu na danas", dodao je Ben.

Ben je stigao u Crvenu zvezdu u zimu 2018. godine i igrao je punih pet godina - do zime 2023. U tom periodu odigrao je gotovo 200 utakmica za crveno-bijele i postao je najbolji strijelac od svih stranaca koji su igrali na stadionu "Rajko Mitić" (ako ne računamo one sa prostora Ex-Yu), a bio je dio i najvećih uspjeha prethodnih godina.

Osvojio je šest titula prvaka i istovremeno je odveo Zvezdu sa dva gola protiv Salcburga u grupnu fazu Lige šampiona. Igrao je ukupno dvaput elitno takmičenje sa Zvezdom koja ovog ljeta ne igra dosadne kvalifikacije nego se direktno plasirala. Sada su promijenili stil i igraju znatno ofanzivnije...

"Veoma su dobri. Imaju sjajan tim, gledao sam dvije utakmice i bio sam baš impresioniran. Nadam se da će nastaviti tako, ovo je tek početak sezone. Mi smo tek na početku sezone i nismo još najjači. Ali, nadam se da će Zvezda dobro proći u Ligi šampiona i da će naravno osvojiti duplu krunu. Što se tiče Lige šampiona, tu je najvažnije da odu što dalje!", kazao je Ben koji će sigurno i navijati za crveno-bijele tokom jeseni.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče njegovog APOEL-a, prošao je u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu gdje ih, bar na papiru, čeka lakši protivnik nego što je to bila Vojvodina. U pitanju je gruzijanska Dila Gori. Što se tiče Bena, važno je da polako dižu nivo forme, ipak nije ni počelo prvenstvo kod njih.

"Bilo je veoma važno za nas da pobijedimo u Novom Sadu i prođemo dalje. Nije bilo lako igrati protiv Vojvodine, bilo je teško za nas, ali smo na kraju dali gol za prolazak. Uvijek je lijepo igrati u Novom Sadu, imam lijepa sjećanja na taj periodu Zvezdi, nisam mogao da igram zbog povrede, ali sam bio uz svoj tim. Najvažnije je da smo prošli dalje", zaključio je Ben na kraju kratkog razgovora za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC