• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Premijer ligi! Posvađao se sa klubom i otišao par dana pred početak sezone!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati Španac napustio ekipu uoči starta sezone

 Đulen Lupetegi napustio Vulverhempton Izvor: Profimedia

Španski stručnjak Đulen Lopetegi napustio je Vulverhempton samo šest dana prije prve utakmice u sezoni. On je čitavo popodne proveo u razgovorima sa rukovodstvom kluba o raskidu saradnje i nije se ni pojavio na treningu, pa je igračima i tada bilo jasno da uskoro slijedi rastanak.

Lopetegi (56) je vodio Vulverhempton devet mjeseci, završio na 13. mjestu tabele i rastanak je nagovijestio još krajem sezone, kada je nagađano da će otići zbog loše finansijske situacije u klubu.

"Želim Vulvsima i svima u klubu sve najbolje u budućnosti, hvala im za pruženu priliku da vodim tim ovog sjajnog kluba", rekao je Španac na rastanku.

On je učestalo tokom ljeta ponavljao da nije zadovoljan ulaganjem u ekipu, dok je sa druge strane rukovodstvo moralo da striktno vodi računa o Finansijskom fer-pleju. Vulverhempton je dugo pokušavao da dovede bivšeg golmana Reala i Barselne, koji je sam vodio i reprezentaciju Španije, kratko i Real Madrid, a najuspješnije Sevilju. Iako je sa njim potpisao trogodišnji ugovor, Lopetegi nije izdržao ni 12 mjeseci. Njegov sada bivši tim odigraće prvu utakmicu 14. avgusta protiv Mančester junajteda u gostima, a u "generalnoj probi" pred start sezone 5. avgusta je pobijedio Ren. Na Lopetegijevo mesto uskoro će doći bivši menadžer Bornmuta Gari O'Nil, koji je dobio otkaz u junu iako je zadržao ekipu u Premijer ligi.

Vulvsi su ovog ljeta doveli centarfora Atletiko Madrida Mateusa Kunju (24) za 50 miliona evra, kao i defanzivnog vezistu Meca, Bubakara Traorea (21). Sa druge strane, tim su napustili zadnji vezni Ruben Neves, koji je otišao u Al Hilal, štoper Nejtan Kolins je prešao u Brentford za 26,8 miliona evra, takođe centralni defanzivac Konor Koudi prešao je u Lester za 8,7 miliona, Raul Himenez je otišao u Fulam za 6,4 miliona....

Takmičarska 2023/24 u Premijer ligi počeće u petak, utakmicom Barnli - Mančester siti u petak od 21 čas. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC