• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski pred novi evropski ispit: Imamo još dvije šanse za grupnu fazu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Zrinjskog Krunoslav rendulić i iskusni defanzivac Slobodan Jakovljević optimisti su pred prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv islandskog Breidablika (četvrtak, 21.00).

 zrinjski slovan (4).jpg Izvor: HŠK Zrinjski

Prvak Bosne i Hercegovine eliminisan je iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ali mostarski "plemići" će za prvi nastup u grupnoj fazi evropskih takmičenja imati još dvije šanse.

Ukoliko eliminišu Breidablik, fudbaleri Zrinjskog će u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv austrijskog LASK-a, a ako s druge strane Islanđani budu uspješniji, onda će Mostarci u baražu za grupnu fazu Konferencijske lige igrati protiv pobjednika dvomeča između sjevernomakedonske Struge i luksemburškog Svift Esperanža.

Prvu šansu za grupnu fazu imaće već u četvrtak protiv Breidablika sa Islanda, koji će biti gost na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"Ovo je još jedna prilika za grupnu fazu. Igramo protiv ekipe koja je dobra, rekao bih čak odlična, s obzirom na prikazanu igru protiv Kopenhagena. U pitanju je tim koji igra za gol više, tehnički jako dobro, igraju visoki presing, pa nas sigurno očekuje zahtjevna utakmica. Ali, mi smo spremni da odgovorimo na sve izazove i nadam se da ćemo pobijediti i u konačnici proći dalje", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Strateg mostarske ekipe kratko je potom analizirao sljedećeg rivala.

"Oni vole posjed, vole loptu u nogama...Namučili su Kopenhagen, rezultat 6:3 može zavarati jer su u prvih pola sata bili izuzetno dominantni. Naravno, kad primiš šest golova, jasno je gdje su problemi. Vjerujem da su i oni toga svjesni, biće težak izazov, ali nadam se da ćemo uspješno položiti", istakao je Rendulić i dodao da su Ivan Jukić, Damir Zlomislić i Zvonimir Kožulj roviti i njihov nastup je pod upitnikom.

Iskusni defanzivac Zrinjskog Slobodan Jakovljević je istakao da mostarski tim svaku utakmicu ide na pobjedu.

"Na žalost posljednju evropsku utakmicu smo izgubili ali imamo još dvije meč-lopte. Dolazi nam jako kvalitetna ekipa koliko god u našim očima tako ne izgleda, mi znamo da potcijenimo Islanđane, ali stvarno igraju totalni fudbal, napadački i potpuno drugačije u odnosu na Slovan iz Bratislave. Sigurno da imaju mane, analizirali smo ih i nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je defanzivac Mostaraca.

Utakmica između Zrinjskog i breidablika igra se u četvrtak s početkom u 21 čas uz direktan prenos na Areni sport, a sudiće je škotski arbitar Nik Volš.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC