• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Nordsejland Partizan prenos uživo livestream

Partizan je ubjedljivo poražen u Danskoj (5:0) i vjerovatno je završio evropsku sezonu ovog ljeta.

 Nordsejland Partizan prenos uživo livestream Izvor: MN PRESS

Košmarno veče za fudbalere, ali i navijače Partizana koji je praktično u prvom susretu protiv danskog Nordsjelanda završio evropsku avanturu - ubjedljivih 5:0 sa severa Evrope biće preteško nadoknaditi u Humskoj narednog četvrtka. Taj meč će po svemu sudeći imati revijalni karakter jer je tim iz Danske jednom nogom već zagazio u grupnu fazu Konferencijske lige.

Što se tiče Partizana, on je večeras patio i krvario na sjeveru Evrope. Sve se raspalo prebrzo - već u 11. minutu je "bombom" sa dvadesetak metara Freze šokirao goste. Nemoćan je bio Aleksandar Jovanović, koji je ponovo bio najbolji akter u redovima srpskog kluba, ali je nekoliko njegovih odbrana ostalo "uzaludno".

Kod prvog gola je Nikola Antić loše izbacio loptu iz kaznenog prostora, a pred drugi je lijevi bek igrao rukom u šesnaestercu. Markus Ingvartsen je iskoristio priliku i sa bijele tačke savladao Jovanovića u finišu prvog dijela meča, što je na neki način bila ajava i nastavka.

Partizan se oslobodio i počeo da igra, povremeno i da stvara šanse, ali je nakon trećeg gola sve bilo riješeno. Ponovo je Ingvartsen pogodio sa bijele tačke, a ovog puta je Aleksandar Šćekić igrao rukom u kaznenom prostoru.

Do kraja meča vidjeli smo šetnju po terenu igrača danskog kluba, postignut gol Viladsena, autogol Mihajla Ilića, dvije stative, promašene zicere i poništen gol u samom finišu meča. Sve u svemu, Partizan je primio pet golova na sjeveru Danske, a mogao je i još nekoliko. Zato je teško zamisliti beogradski preokret u ovom dvomeču i Partizan u grupnoj fazi Konferencijske lige.

20:24

KRAJ - 5:0!

Minimalne su šanse Partizana da u revanšu pred svojim navijačima napravi preokret. Danski Nordsjeland je održao fudbalsku lekciju gostima iz Beograda.

20:22

90+3. minut - Poništen gol!

Napadač Nordsjelanda Harder, inače rezervista ovog tima, odigrao je rukom kada je loptu mogao da sprovede u praznu mrežu. Ostaje 5:0 za danski tim.

20:16

87. minut - AUTOGOL PARTIZANA, 5:0!

Katastrofalno veče Partizana završava se autogolom crno-belih, pošto je Jovanović savladan i peti put na meču - ovog puta je pogodio mladi Ilić koji nije najbolje intervenisao nakon centaršuta sa leve strane.

20:12

83. minut - Hansen!

Rezervista Mats Hansen je nakon samo nekoliko sekundi na terenu mogao da postigne gol, ali je i njegov udarac stativa odbila od Partizanovog gola. Ostaje 4:0 za Nordsjeland, a lako je moglo da bude i mnogo više...

20:11

81. minut - Osman!

Krilni napadač Nordsjelanda je pobedao odbrani Partizana i lepo gađao dalji ugao, ali je stativa bila saradnik crno-belih. Odmah nakon te utakmice iz igre je izašao najbolji pojedinac na meču!

20:07

78. minut - Izmena u Partizanu!

Treća promena u crno-belom taboru, Igor Duljaj šalje na teren Nemanju Nikolića koji menja Severinu.

20:02

73. minut - GOL, Viladsen!

U ovim trenucima deluje da će revanš Partizana i Nordsjelanda u Beogradu narednog četvrtka biti formalnost. Danski tim deluje mnogo bolje na terenu i ima ubedljivu prednost - 4:0!

19:56

68. minut - GOL, Ingvartsen!

Ponovo je sa bele tačke precizan najefikasniji napadač danskog tima Markus Ingvartsen. Ovog puta je rutinski savladao Jovanovića, bez finte koju je upotrebio prilikom prvog kaznenog udarca.

19:55

67. minut - PENAL!

Pojnovo na belu tačku pokazuje izraelski arbitar, a ovog puta je i pomoćnik uticao na njegovu odluku. Nakon kratkih konsultacija dosuđen je penal jer je Aleksandar Šćekić rukom zakačio loptu u kaznenom prostoru.

19:52

63. minut - Jovanović, pa Stojković!

Odmah velika šansa na drugoj strani terena - prvo je Aleksandar Jovanović odbranio zicer Diomandeu, a zatim se Aranđel Stojković bacio u blok i tako sprečio treći pogodak Nordsjelanda na meču.

19:51

62. minut - Marković!

Najbolju priliku za Partizan u dosadašnjem delu meča propustio je Svetozar Marković. On je nakon kornera, sa samo nekoliko metara udaljenosti, pogodio golmana domaćeg tima.

19:48

59. minut - Dvostruka izmena!

Umesto Kanutea i Meniga na terenu su Samed Baždar i Aldo Kalulu, što znači da Partizan menja formaciju i kreće u napadu. Sada će Aleksandar Šćekić biti jedini zadnji vezni u timu, a Natho će dobiti nešto efanzivniju ulogu.

19:47

Drugi gol Danaca!

Ovako je Ingvartsen pogodio u finišu prvog dela meča, za dupliranje prednosti Nordsjelanda.

Drugi pogodak na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:45

55. minut - Bolji Partizan...

Za razliku od prvog dela meča, crno-beli su sada ravnopravan rival Dancima! Nekoliko dobrih napada Partizana i ulazaka u opasnu zonu nije se završilo stvorenim zicerima, ali pokazuju da srpski predstavnik može da igra protiv večerašnjeg rivala.

19:33

46. minut - Nastavljamo!

Partizan je odmah u prvom minutu pripretio Nordsjelandu, ali Saldanja nije ozbiljnije ugrozio gol.

19:19

Poluvreme - 2:0!

Partizan ima dva gola zaostatka na poluvremenu, a opšti je utisak da bi crno-beli mogli da budu zadovoljni takvim rezultatom. Danski predstavnik je pored dva postignuta gola propustio i nekoliko dobrih prilika pred golom Aleksandra Jovanovića, dok srpski predstavnik u Evropi nije uspeo ozbiljnije da pripreti...

Moraće tim Igora Duljaja mnogo bolje u nastavku meča, kako revanš u Beogradu narednog četvrtka ne bi bio samo revijalna utakmica na oproštaju od evropske sezone.

19:14

43. minut - GOL, Ingvartsen!

Precizan je sa bele tačke napadač danske ekipe, a zbog protesta je žuti karton dobio Aleksandar Jovanović. Golman Partizana smatra da je Ingvartsen zastao pre udarca, ali sudija ne misli tako... 

Izvor: MN PRESS
19:13

42. minut - PENAL!

Nikola Antić je igrao rukom u kaznenom prostoru, a izraelski arbitar bez ikakve dileme pokazao je na belu tačku. Velika šansa za Dance.

19:10

40. minut - Ingvartsen!

Neverovatno je šta je promašio napadač Nordsjelanda... Nakon što je Osman pogodio stativu kada je u kazneni prostor utrčao sa levog krila, napadač Nordsjelanda ostao je sam na petercu i uspeo da prebaci gol koji se "otvorio" ispred njega. To je već treća dobra šansa koju ne koriste igrači danskog kluba.

19:09

38. minut - Jovanović!

Delovalo je da će napadač Ingvartsen uspeti da prevari golmana Aleksandra Jovanovića, ali je čuvar mreže Partizana jednom rukom zaustavio njegov udarac i uhvatio loptu! Možda je ofanzivac Nordsjelanda bio u ofsajdu pre nego što je uputio udarac.

19:02

31. minut - Mirnije...

Fudblaeri Partizana i dalje ne mogu da prebace težište igre na protivničku polovinu, a napadi Nordsjelanda u ovim trenucima nisu opasni kao na početku. Deluje da domaćin čeka grešku Partizana.

18:53

Gol Danaca!

Pogledajte kako je levi bek Nordsjelanda pogodio Partizanovu mrežu:

Pogledajte

01:12
Nordsjeland Partizan
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport
18:47

16. minut - Nigren!

Neverovatnu priliku pred golom Partizana promašio je Nigren kada je sa samo pet metara prebacio okvir gola, ali se čini da je Osman bio u ofsajdu na početku ove akcije. Pitanje je da li bi linijski sudija podigao zastavicu da je ishod bio drugačiji.

18:42

11. minut - GOL, Freze!

Maestralan pogodak Martina Frezea, levog beka danskog tima. Nakon što su defanzivci Partizana otklonili opasnost pred golom, izbačenu loptu Nikole Antića je na ivici kaznenog prostora sačekao defanzivac, a zatim strašnim udarcem pogodio suprotan ugao... Bio je to fantastičan udarac, a Aleksandar Jovanović nije imao nikakve šanse!

18:40

10. minut - Menig!

Prvi put preti Partizan! Kvinsi Mengi je oprobao udarac sa dvadesetak metara, ali je golman domaćeg tima lako ukrotio taj šut.

18:36

5. minut - Osman!

Krilni napadač Nordsjelanda pokušao je da iznudi kazneni prostor, ali se nije dovoljno posvetio tom cilju. Želeo je da odglumi, a sudija nije naseo na njegovo bacanje u kaznenom prostoru Partizana.

18:31

1. minut - Počinjemo!

Danski predstavnik je prvi krenuo ka golu protivnika! 

18:20

Nordsjeland!

Ovo je tek deveto učešće Nordsjelanda u evropskim takmičenjima, a ne može se reći da su do sada imali prevelikih uspeha na međunarodnoj sceni. Počeli su u sezoni 2003/04 kada su igrali Kup UEFA, što su ponovili i u sezoni 2008/09. Ipak, nijednom nisu stigli do grupne faze tog takmičenja, a samo su u sezoni 2012/13 kao aktuelni šampioni Danske bili učesnici grupne faze Lige šampiona i u društvu Čelsija, Jvuentusa i Šahtjora osvojili su jedan bod.

Situacija nije mnogo bolja ni kada se gleda prvenstvo Danske. Nordsjeland ima titulu u sezoni 2011/12, kao i dva vicešampionska mesta na kraju šampionata. Dva puta su osvajali Kup Danske, 2010. i 2011. godine.

18:05

Glavni sudija!

Pravdu će na meču u Danskoj deliti izraelski arbitar Igal Frid (31) koji je ove sezone već sudio dva evropska meča. On u proseku pokazuje gotovo četiri žuta kartona, a na meču Aris Limasol - BATE Borisov isključio je dvojicu fudbalera. Iako je mlad Frid je već iskusan na evropskoj sceni jer mu je ovo četvrta sezona u kojoj sudi međunarodne utakmice.

17:50

Prethodni mečevi!

Znaju se Partizan i Nordsjeland i to baš iz evropskih kvalifikacija. Sastali su se predstavnici Srbije i Danske na putu do grupne faze Lige Evrope tokom leta 2018. godine, ali nijedan od dva tima na kraju nije ispunio cilj. Partizan je bio bolji u dvomeču trećeg kola i stigao je do plej-ofa, ali je tamo poražen od Bešiktaša.

Što se tiče mečeva protiv Danaca, Partizan je dva puta pobedio. Prvo je u Danskoj bilo 2:1 za crno-bele, čiji su strelci te večeri bili Rikardo Gomeš i Goran Zakarić. Sedam dana kasnije u Beogradu je bilo 3:2, a strelci u dresu Partizana bili su Nemanja Miletić, Marko Janković i Svetozar Marković koji je sada kapiten tima.

U tadašnjoj ekipi Nordsjelanda igrali su fudbaleri poput Mohameda Kudusa koji sada nosi dres Ajaksa, zatim Matijasa Jensena i Mikela Damsgor koji su tandem u Brentfordu, Madsa Pedersena iz Augsburga, Jakoba Kristensena iz Kelna ili Andreasa skov Olsena iz Klub Briža. Dosta jaka generacija...

17:35

Rezervisti!

Nordsjeland: Erikson, M. Hansen, Askone, Marksen, Hej, Sertdemir, Antman, Hogsberg, Kulibali, Dorgeles, Harder, Barslund

Partizan: Stevanović, Saničanin, Šehović, Baždar, Kalulu, Pavlović, Nikolić, Filipović, Trifunović, Stjepanović, Pantić, Petković

17:20

SASTAVI!

Nordsejland: A. Hansen - Viladsen, K. Hansen, Nagalo, Freze - Diomande, Tverskov, Svenson - Nigren, Ingvartsen, Osman

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Šćekić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja

Izvor: MN PRESS
17:05

Penali u Beogradu!

Prisetite se još jednom kako su izgledali penali Partizana i Sabaha:

Penali Partizan Sabah
Izvor: YouTube/Arena sport
16:50

Partizanova najava!

Pred meč u Danskoj sa medijima su razgovoarali trener Igor Duljaj i desni bek Aranđel Stojković, čiji je nastup bio posebno zanimljiv!

16:40

Potencijalni sastav!

Zbog izostanka Kristijana Belića Igor Duljaj mora da napravi promenu u veznom redu, pa će verovatno Aleksandar Šćekić zauzeti mesto u timu. Što se ostatka ekipe tiče, trebalo bi da vidimo Partizan u najjačem sastavu!

16:30

Dobar dan!

Fudbaleri Partizana pobedom nad Sabahom, vicešampionom Azerbejdžana, plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Protivnik na poslednjoj prepreci biće nordsjeland iz Danske, a prvi meč se igra na severu Evrope - 24. avgusta od 18:30. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

UKRATKO

  • Nordsjeland - Partizan 5:0
  • Katastrofalan rezultat
  • Revanš u Humskoj u četvrtak
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije