• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžer Mančester sitija govorio je na konferenciji za novinare pred meč protiv crveno-bijelih u Ligi šampiona.

 Pep Gvardiola o Crvenoj zvezdi konferencija za novinare uzivo Izvor: Manchester City/Screenshot

Crvena zvezda u utorak gostuje Mančester sitiju u Ligi šampiona, a uoči tog meča novinarima se obratio menadžer "građana" Pep Gvardiola. Iako engleske novinare nije previše inspirisala sljedeća utakmica da postavljaju pitanja o srpskom timu, u razgovoru sa izvještačima iz Izraela i Srbije, Gvardiola je govorio o o sutrašnjem meču.

Prije svega, Gvardiola je na pitanje o Zvezdi govorio o nezaboravnom golu Dijega Maradone na "Marakani" u dresu Barselone iz 1982. godine, kada je lobovao Aleksandra Diku Stojanovića. Bila je to magija koju je Pep vidio kao 11-godišnjak i sada je se očigledno sjeća čim mu pomenu crveno-bijele.

Takođe, govorio je Španac i o igri crveno-bijelih, o njihovom pritisku, formaciji, opasnosti kojom prijete igrom iz kontranapada... A podsjetili su ga i na njegovo gostovanje Zvezdi kao igrač, kada je osjetio kako Marakana podrhtava poslije gola Zorana Jovičića, ali su Katalonci uspjeli da je brzo utišaju i da prođu u sljedeće kolo Kupa pobjednika kupova.

Pročitajte čitav tok konferencije klikom na "Razvoj događaja".

14:25

Gvardiola govorio o ovom golu!

Više od 80.000 ljudi je ustalo te večeri na Marakani i aplaudiralo Dijegu Maradoni, tada asu Barselone. Gvardiola je od kuće, kao klinac video šta je tada uradio "El Pibe" i nikad nije zaboravio. Štaviše, i sada mu je prva asocijacija na Zvezdu upravo taj nezaboravni gol.

Izvor: MN PRESS

14:20

Gvardiola o igri Crvene zvezde

"Veoma su agresivni. Ne brane se 'čovek na čoveka', ali nekad i to rade i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, igraju sistem 5-3-2, moramo da budemo spremni da dobro čitamo njihovu igru", dodao je Španac

14:19

Po čemu Gvardiola pamti Zvezdu i "Marakanu"

"Pamtim kad je Maradona dao onaj gol protiv Zvezde. Ne znam na engleskom da kažem šta je uradio", nasmejao se Gvardiola i rukom pokazao potez kojim je Maradona "sasekao" loptu i postigao jedan od najlepših pogodaka na stadionu "Rajko Mitić" ikad.

Takođe, Gvardiola pamti i svoj nastup protiv Zvezde u dresu Barselone u sezoni 1996/97. "Pamtim taj meč, nismo igrali dobro. Uvek je lepo tamo. Pamtim kad smo igrali u Hrvatskoj prošle sezone. U bivšoj Jugoslaviji uvek imaju odličnu atmosgferu i takmičare, kao i uvateprolu, pogledajte Đokoviću. Ne znam zašto, možda zbog škole, zbog vaspitanja, ali imaju to"

14:13

"Pamtite Milan Ariga Sakija?"

"Igrali smo protiv Vest Hema, prethodno protiv Sevilje, pa protiv Njukasla. Nismo u fizički perfektnom stanju, ali sve to je izazov. Sve je to takmičenje i moramo da se trudimo da uvek iznova budemo na visokom nivou. Takmičenje nam daje nove izazove i hajde da bar pokušamo i nemam problem sa tim, siguran sam da ćemo da pokušamo. Pamtite Milan Ariga Sakija? On je osvajao Ligu šampiona u nizu. Ponosan sam što sam i sa Barseolom osvojio dva puta, ali nisam uzastopno"

14:11

Izraelski novinari pitali su Gvardiolu za trenera Zvezde Bahara

"Video sam da je prošle sezone bio u Makabi Haifa, da je igrao čvrste utakmcie sa Juventusom, Benfikom, PSŽ-om. Videli smo šta jte uradio protiv Mbapea, Mesija, Nejmara... Ima hrabrosti i verujemo da će biti slično i sutra", kazao je Španac

14:08

Pred Sitijem četiri utakmice u 11 dana

"Mislim da se povređeni igrači oporavljaju. Imamo dugačak sastav, nadam se da će se uskoro svi vratiti, jer imamo naporna takmičenja. Potrebno nam je da se Džek Griliš vrati i važno nam je da budu u sastavu, inače će nam biti teško bez njih"

14:06

Gledao je i Interovih 5:1 protiv Milana

"Gledao sam derbij Serije A i pobedu Intera 5:1 protiv Milana. Imao sam osećaj da su tako jaki i eto, dokazano je. Kandidati će ponovo biti za mesto u finalu", govorio je Pep o rivalu iz finala Lige šampiona prošle sezone

14:06

Gvardiola o Zvezdi

"Biće nam sada lakše da pokušamo da osvojimo Ligu šampiona nego prvi put. Uradili smo to prvi put u istoriji, ali bilo je tamo samo jednom. Hajde da to uradimo sutra protiv tima koji je tako agresivan. Videli smo to jutros..."

14:04

Hoćemo još Liga šampiona!

"Što se tiče našeg kluba, bilo je neverovatno osvojiti Ligu šampionu, ali koliko timova je osvojilo samo jednu Ligu šampiona? Mnogo je onih koji su više puta osvojili. Mi smo samo jednom to uradili, želimo više", kazao je Pep Gvardiola i dodao da ne razmišljaju o tome pred prvu utakmicu sa Zvezdom.

14:02

Konferencija za novinare je počela !

13:59

Mančester siti prvi put protiv srpskih klubova

U svojoj 13. uzastopnoj sezoni u grupnoj fazi Lige šampiona, aktuelni prvak Evrope prvi put će igrati protiv srpskog predstavnika. U prethodnoj utakmici u Ligi šampiona, "građani" su postali prvaci pobedom protiv Intera u finalu u Istanbulu

Izvor: Profimedia

13:57

Dobro došli u tekstualni prenos konferencije

Očekuje se da se menadžer Mančestester sitija Pep Gvardiola obrati novinarima u društvu Kajla Vokera, trofejnog fudbalera "građana" koji je prošle nedelje produžio ugovor, iako je dugo bilo nagađano da će preći u Bajern Minhen

UKRATKO

  • Mančester siti - Crvena zvezda, utorak od 21
  • Obraćanje Pepa Gvardiole pred meč
  • Sa njim je i Kajl Voker
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije