• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleske novinare ne interesuje Crvena zvezda: Nijedno pitanje u vezi sa utakmicom?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Engleski novinari nisu postavili nijedno pitanje Pepu Gvardioli koje je u bilo kakvoj vezi sa sutrašnjom utakmicom sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

 Englezi nisu pitali Pepa Gvardiolu za Crvenu zvezdu Izvor: Man City/Screenshot

Mančester siti je šampion Evrope i u utorak od 21 čas će dočekati Crvenu zvezdu u prvom kolu grupne faze Lige šampiona, međutim u Engleskoj kao da nisu obaviješteni o tome. Na konferenciji za medije Pepa Gvardiole pred meč sa Zvezdom, bukvalno nije pomenuto ime srpskog kluba, odnosno nije sve dok nije dozvoljeno tek jedno pitanje srpskog novinara i to na samom kraju njegovog obraćanja.

U prvih petnaestak minuta konferencije za medije, engleski mediji nisu bili zainteresovani da Pep Gvardiola najavljuje meč sa Crvenom zvezdom, nego su ga ispitivali na najrazličitije teme. Govorio je o tome kako se sjeća prošlogodišnjeg nastupa u Ligi šampiona, kakve su ambicije u novoj sezoni, dok su stigli da pomenu i Dokua, Arsenal, Vest Hem... Sve sem Zvezde.

Engleskim kolegama pred meč grupne faze Lige šampiona, na konferenciji za medije u organizaciji UEFA, nije palo na pamet ni jedno pitanje o srpskom šampionu, tako da je i pitanje o povrijeđenim igračima (Kevin de Brujne, Džek Griliš, Džon Stouns i Mateo Kovačić) više bilo usmjereno ka narednoj utakmici koju Siti čeka u Premijer ligi protiv Notingema. Prema riječima slavnog trenera, čini se da ni jedan od pomenutih neće biti spreman za Zvezdu.

Jedino pitanje koje bi moglo da se podvede pod "u vezi sa utakmicom", postavio je novinar iz Izraela koga je zanimalo šta Pep zna o treneru Baraku Baharu. "Gledao sam ga prošle sezone u Makabiju iz Haife kada su imali tešku grupu protiv Pari Sen Žermena, Juventusa i Benfike. Gledao sam malo šta je radio protiv Mbapea i Mesija, bio sam impresioniran njegovom hrabrošću, napao je i igrao agresivno. Vjerujem da će i sutra biti vrlo slično", nahvalio je stil igre Baraka Bahara koji se na neki način i ugleda na najboljeg svih vremena.

Tek na kraju, kada je srpski novinar "podsjetio" Pepa Gvardiolu da igra protiv Crvene zvezde, stigle su i najzanimljivije riječi sa njegovog obraćanja pošto se prisjetio gola Dijega Maradone na "Marakani", uz pohvalu na račun srpskog karaktera: "U bivšoj Jugoslaviji uvijek imaju odličnu atmosferu i nevjerovatne takmičare, kao i u vaterpolu, pogledajte Đokovića. Ne znam zašto, možda zbog škole, zbog vaspitanja, ali imaju to", naglasio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC