• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimpešta i London kao test - da li je Srbija za evropski fudbal ili slijedi sunovrat?

Autor Dragan Šutvić

Srbija će u četvrtak uveče gledati dva evropska meča, Čukarički i TSC će dati odgovor na pitanje da li je ovo što Srbija trenutno ima održivo!

 tsc i čukarički u evropi  Izvor: MN PRESS

Vrijeme je da vidimo na čemu smo u Evropi! Srbija je ove sezone dobila šansu da ima pet predstavnika u evropskim takmičenjima, od toga jednog direktno u grupnoj fazi Lige šampiona, a sada smo konačno uspjeli da vidimo i nekoga van "vječitih" da igra grupnu fazu evropskog takmičenja.

Nažalost po srpski fudbal i koeficijent lige Vojvodina je ekspresno ispala iz kvalifikacija za Ligu konferencija u dvomeču sa APOEL-om dok je Partizan prošao prvu prepreku, a onda bio uvjerljivo lošiji od Noršjelanda. Crvena zvezda je na otvaranju Lige šampiona izgubila od Mančester sitija, a sada će na teren prvo Čukarički, a onda i TSC!

PEŠIĆ I STANKOVIĆ ČEKAJU U BUDIMPEŠTI!

Dočekao je istorijski plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja Čukarički. Godinama tim koji je odmah iza Crvene zvezde i Partizana po kvalitetu ali nikako nije uspevao da prođe kvalifikacije i uđe u grupnu fazu nekog takmičenja. Sada ih je u kvalifikacijama za Ligu Evrope pregazio Olimpijakos, ali su se našli u Ligi konferencija i otputovali su za Budimpeštu.

Tamo će ih na čelu Ferencvaroša sačekati Dejan Stanković, a u napadu Aleksandar Pešić. Nedavno su u prvenstvu dobili Crvenu zvezdu pa se nadaju da će i ekipu iz Budimpešte moći da iznenade. Biće ovo dobar test da li im je mjesto u Evropi, a sa druge strane će čekati brzonogi Adama Traore, domaći veterani Ende Botka i Deneš Dibuš, kao i reprezentativci BIH Muhamed Bešić, Amer Gojak i Eldar Ćivić.

U LONDONU... NADAMO SE MUK!

TSC nije mogao sa Bragom, od Lige šampiona nema ništa, ali su u Ligi konferencija. Grupa teško da je mogla biti teža, a prvi rival - Vest Hem usred Londona. Ipak, ako hoće da se igra Evropa, to je mjera!

Ono što brine je to što za razliku od mnogih engleskih klubova Vest Hem skoro uvijek šalje prvi tim na evropske utakmice, tako su uspjeli da igraju finale Lige Evrope i da osvoje Ligu Konferencija. Ipak ostaje nada da će Dejvid Mojs malo "smanjiti gas" i poslati neke omladince i veterane na teren, a ne baš Paketu, Ingsa, Aguerda, Kerera, Sučeka, Benrahmu, Antonija... Protiv Brage nije TSC izgledao kao da može da izvuče kvalitet za Evropu, ali sada je vjerovatno tim nešto naučio iz toga. Vidjećemo od 21 čas na sjajnom stadionu u Londonu.

Je li Srbiji mjesto u Evropi? Ovo je sezona istine, ako uspije da se nakupi dovoljno bodova, ako Zvezda bude konkurentna u Ligi šampiona, TSC u Ligi Evrope, a Čukarički u Ligi konferencija moći će da se kaže da ove sezone Srbija nije slučajno sa tri tima u grupnoj fazi. U suprotnom, slijedi sunovrat.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC