• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi donio titulu, pa se vratio u klub deset godina kasnije!

Autor Dragan Šutvić

Skauting služba FK Crvena zvezda dobila novog člana - Dragana Mrđu.

 dragan mrđa skaut crvene zvezde  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se pojačala vrsnim napadačem, ali on će sada među crveno-bijele doći u novoj ulozi. Dragan Mrđa, ključni igrač tima koji je 2014. godine uzeo šampionsku titulu, sada se vratio u klub kao skaut. Bivši reprezentativac Srbije je do sada bio u stručnom štabu Kašime u Japanu, a sada će pomagati šefu skauting službe Marku Marinu prilikom odabira igrača za crveno-bijele.

"Dragan Mrđa je veliko fudbalsko ime ne samo u Srbiji već i u svijetu, naročito u Japanu gdje je nastupao tokom karijere i ostavio veliki trag. Dijete je Crvene zvezde, što samim tim znači da odlično poznaje klub. Uz to je bio i napadač kojeg su navijači prosto obožavali, naročito u sezoni kada je vratio titulu na Marakanu i bio najbolji strijelac domaćeg prvenstva. Slušao sam priče o klasi igrača rođenih 1984. godine koji su igrali ne samo za Crvenu zvezdu, već i za reprezentaciju i velike timove u Evropi. Takođe, bio je dio Svjetskog prvenstva koje je održano 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, što donosi ogromno iskustvo. Dugo je nastupao u Belgiji, pa potom u Rusiji i Švajcarskoj, te ima značajna poznanstva i kontakte, a to je veoma bitno za sve one koji se bave skautingom. Dragan Mrđa je veliki zvezdaš i čovjek je kluba, a Zvezda želi da u svom sistemu ima snažna fudbalska imena i igračke asove. Inicijativa koju je pokazao da radi u Crvenoj zvezdi nas je oduševila i rado smo prihvatili njegov dolazak u skauting službu FK Crvena zvezda" rekao je Marin.

Dragan Mrđa prošao je Omladinsku školu Crvene zvezde i stigao do prvog tima, a debitovao je 2002. godine protiv Kairata. Mladi fudbaler učestvovao je u velikim pobjedama protiv Verone u Italiji i Odensea na Marakani. Na Marakanu se se vratio 2013. godine i kao najbolji strijelac Superlige sa 19 golova, uz četiri asistencije, a potom je podigao pehar šampiona Srbije.

Nastupao je u Belgiji, Švajcarskoj, Rusiji, Japanu i Sloveniji, a takođe je nosio dres nacionalnog tima Srbije na 14 mečeva postigavši dva gola.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC