• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real se dosta provlačio, srušio ih njihov đak!

Autor Dragan Šutvić

Atletiko Madrid je slavio protiv Reala 3:1 u šestom kolu La Lige.

 atletiko pobijedio real  Izvor: Profimedia

Atletiko je savladao Real Madrid u gradskom derbiju 3:1 (2:0) i pošteno zabrinuo navijače "kraljevskog kluba". Iako je Real u prvih pet kola La Lige ostvario maksimalan učinak, odnosno ima šest trijumfa u takmičarskim susretima u novoj sezoni, istina je da su se i te kako "provlačili" i da nisu briljirali kao što rezultati govore. U prilog tome ide i pobjeda Atletika koja će tek sada otvoriti mnoga pitanja o nedostacima koje ima tim Karla Ančelotija...

Pobjedu "jorgandžijama" donijeli su Alvaro Morata, strijelac u 4. i 46. minutu, odnosno najbolji igrač tima Antoan Grizman u 18. S druge strane Kros je postigao jedini pogodak za Real Madrid u "madrilenju", a više nije ni zaslužio najtrofejniji klub svih vremena zbog problema u napadu.

Tako je Real Madrid ovog ljeta ostao bez Karima Benzeme - i nije ga zamijenio čekajući Kilijana Mbapea i Erlinga Holanda idućeg ljeta - dok ni to što su ostali bez povrijeđenog Vinisijusa nije natjeralo da se pokažu na tržištu. Umjesto toga, Karlo Ančeloti samo na raspolaganju ima Hoselua (33) iz Espanjola, odnosno Rodriga i Belingama koji glume napadače. To i jeste upalilo na nekim prethodnim mečevima, ali ne i u derbiju.

Poslije ovog kola, Barselona i Đirona ostaju lideri prvenstva sa po 16 bodova, jedan manje ima Real Madrid, dok je Bilbao na 13. Atletiko Madrid je na 10 bodova uz utakmicu manje i ako ovako nastave - možda se umiješaju i u borbu za titulu.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC