• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Al Hilal je kao Real Madrid, zato sam došao! Svi pričaju o novcu, Mitrovića zanimaju samo trofeji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksandar Mitrović otkrio zašto je potpisao ugovor za saudijski Al Hilal, najtrofejniji tim Azije.

 Aleksandar Mitrović otišao u Saudijsku Arabiju da osvaja troieje Izvor: Profimedia

Aleksandar Mitrović na veliko iznenađenje navijača Fulama prešao je u saudijski Al Hilal nakon što su se čelnici londonskog tima predomislili i pristali da prodaju fudbalera. Engleski klub zaradio je 53 miliona od transfera Mitrovića, dok je srpski golgeter potpisao "težak" ugovor u najboljim godinama u svojoj karijeri - trebalo bi da zaradi oko 75 miliona evra.

Dobro se snašao Aleksandar Mitrović u Al Hilalu jer je već na četiri utakmice postigao pet golova i upisao je jednu asistenciju. Nakon početka sezone na Bliskom istoku, reprezentativac Srbije je dao intervju za "Gazetu" u kojem je otkrio razlog zašto je odluka pala baš na Al Hilal. Mitrović je priznao da mu Engleska ne nedostaje jer je tu proveo skoro šest godina, kao i da je srećan što je konačno stigao u ovako dobar klub.

"Ne osjećam nostalgiju za Engleskom jer sam tu proveo dosta godina. Ipak, srećan sam što sam konačno došao u vrhunski klub. Al Hilal je pomalo kao Real Madrid u Evropi. Zadovoljan sam ovdje i želim da napravim velike stvari i osvojim što više trofeja", zaključio je Mitrović, koji sada nosi dres najtrofejnijeg kluba u Aziji.

Al Hilal je četiri puta osvajao Ligu šampiona u Aziji, a na prethodnom Svjetskom prvenstvu klubova poražen je u finalu. U Saudijskoj Arabiji čak 18 puta je bio šampion i po tome je rekorder zemlje, a spisak trofeja koji su osvojili u bogatoj istoriji veoma je dug. Imaju još 34 trofeja u domaćim i četiri trofeja u međunarodnim takmičenjima.

Aleksandar Mitrović bi u Saudijskoj Arabiji mogao da nastavi sa osvajanjem pehara, nakon što je napravio kratku pauzu. Svojevremeno je bio šampion Srbije sa Partizanom i Anderlehtom u Belgiji, a u dresu Njukasla i Fulama nije imao šanse da stiže do trofeja u engleskom fudbalu. U skladu sa mogućnostima svojih tadašnjih klubova dva puta je osvajao Čempionšip.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Suplja prica, zinula onoj zjaki guza za parama

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC