• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarski mediji digli buru pred meč sa Zvezdom: "Veze sa Rusijom, narko-mafijom i Arkan..."

Autor Dragan Šutvić

Švajcarski mediji su se svime bavili pred meč Crvene zvezde i Jang Bojsa sem fudbalom.

 švajcarci o crvenoj zvezdi narko mafija veze sa rusijom arkan  Izvor: MN PRESS

Nakon što su iz Švajcarske digli buru uoči meča Crvene zvezde i Jang Bojsa u Ligi šampiona, podsećajući da je "vrijeme za osvetu zbog velikog slavlja igrača" prije četiri godine, nastavlja se niz tekstova u tamošnjoj štampi. Ciriški list "Noje Cirih Cajtung", odlučio je da fudbal stavi potpuno u drugi plan uoči večerašnje utakmice i objavio je tekst naslovljen: "Bliskost sa Rusijom, ratoborni tonovi, veze sa narko mafijom: Protivnik Jang Bojsa Crvena zvezda uvijek iritira".

U tekstu se navodi da su navijači Zvezde na meču protiv Radničkog iz Niša, koji je bio uvertira za Jang Bojs, stvorili atmosferu koja je "imala za cilj da budi sjećanje na ubijene Srbe na Kosovu", odnosno kako oni navode "maskirane muškarce". Spominju i dimne bombe u bojama srpske trobojke i veličanje ubijenih kao heroja.

Uz podsjećanje na veliku i svjetlu istoriju Zvezde i titulu prvaka Kupa evropskih šampiona iz 1991. godine, autor je pomenuo i nekadašnjeg vođu Delija Željka Ražnatovića Arkana koga opisuje kao "ratnog profitera" koji je, prema autorovim riječima, "regrutovao vojnike na tribinama". Opisujući igre kluba pod sankcijama devedesetih, autor navodi da su na čelu Crvene zvezde tada bili "sumnjivi agenti igrača, korumpirani funkcioneri, huligani i ratni profiteri".

Švajcarski list piše i da se "ukaljao sjaj Crvene zvezde zbog bliskih veza huligana sa lokalnom narko-mafijom i da zbog toga ostaje sjenka nad klubom", a da je prekretnica za klub u sportskom, odnosno rezultatskom smislu, došla sa ruskim "Gazpromom" kao glavnim sponzorom.

"Održavanje ruskog sponzora uprkos ratu u Ukrajini izaziva međunarodnu iritaciju isto koliko i ponovljena gostovanja Crvene zvezde u Sankt Peterburgu. Ali, prije svega, neoprostivo ratoborni tonovi i nacionalistički folklor na stadionu "Rajko Mitić" i oko njega donose klubu sumnjive međunarodne naslove", navodi se u tekstu švajcarskog lista koji takođe podsjeća da su navijači i igrači Zvezde poslije meča sa Jang Bojsom 2019. godine "slavili u šljemovima" oko stadiona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC