• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvali ga Hrvati i Bugari, a Petar htio samo kod Piksija: Sad igram sa idolom...

Autor Dragan Šutvić

Petar Ratkov je objasnio zašto je izabrao za reprezentaciju Srbije, a imao je ponude još dva tima.

 petar ratkov igra za srbiju  Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Mladi srpski napadač Petar Ratkov konačno u dresu "A" reprezentacije. Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi već ga je zvao na prethodno okupljanje, međutim Salcburg nije dao dozvolu zbog manje povrede, ali sada nema prepreka - Ratkov će biti jedini napadač Srbije uz Aleksandra Mitrovića za predstojeće važne utakmice protiv Mađarske (14. oktobar) i Crne Gore (17. oktobar) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Osjećaj je nevjerovatan. Našao sam se u društvu momaka koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želio sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila", kazao je za sajt FSS mladi napadač koji je imao ponude i Hrvatske i Bugarske da zaigra za njihove državne timove.

"Imao sam veliku podršku moje porodice, čekao bih i duže da je trebalo da igram za Srbiju. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije", dodao je Ratkov i istakao da je srećan što će sada imati priliku da igra za Srbiju u Budimpešti, gdje se nada da će "orlovi" uspjeti da se revanširaju sjevernim komšijama za septembarski poraz.

Izvor: MN PRESS

"Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić... Sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživio da dijelimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način".

Mladi fudbaler je blistao prošle sezone u dresu TSC-a i potom je za pet miliona evra prešao u redove Salcburga. Mučila ga je povreda, ali je uspio da upiše i prvi gol u opremi novog tima.

"Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića koji je starosledilac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da dijelimo istu terasu i ne razdvajamo se po cijeli dan. Riječ je o sjajnom momku koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje posljednje atome snage. Teško mu je pao crveni karton na poslednjoj utakmici protiv Klagenfurta, ali ne sumnjam da će se brzo podići i ponovo biti stub odbrane Salcburga. Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa su mi rekli ‘ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš’. Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja", zaključio je Ratkov.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC