• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvatica rodila čudo od djeteta, a on izabrao Srbiju"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi napadač biće dio nacionalnog tima Srbje, a ovako su u Hrvatskoj reagovali na tu vijest.

 Petar Ratkov igra za Srbiju odbio Hrvatsku reakcije medija Izvor: MN PRESS

Supertalentovani srpski napadač Petar Ratkov (19), centarfor Red Bul Salcburga, odlučio je da igra za srpsku reprezentaciju, mada je imao i opciju da nastupa za Hrvatsku, jer mu je majka Hrvatica. Na dan kada je selektor Dragan Stojković Piksi оbjavio spisak za mečeve "orlova" protiv Mađarske (7. septembra) i Litvanije (10. septembra), ozvaničeno je da će rođeni Beograđanin definitivno nastupati za Srbiju, što je imalo odjek i u Hrvatskoj.

"Hrvatski nogometni savez je pratio Ratkova i pokušavao ga privoleti da promijeni fudbalsku nacionalnost, ali u tome nije uspio. Naime, čudo od djeteta je u Beogradu rodila majka Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo. Ipak, to nije bio presudan detalj u pregovorima, pa u Srbiji mogu slaviti što su osigurali mladog napadača Red Bul Salcburga samo za sebe. Njihovi mediji to i čine", piše hrvatski portal "Index".

"HNS ga je želio, majka mu je Hrvatica, a on je odlučio igrati za Srbiju", piše "Večernji list" u tekstu u kojem je objašnjeno i odakle mu je majka. "Petar Ratkov, rođeni Beograđanin, ima hrvatske dokumente, zato što mu je majka Hrvatica, rođena Vrgorčanka. Tim je intrigantnije i zanimljivije, jer ako posjeduje hrvatski pasoš, Ratkov bi mogao nastupati i za - Hrvatsku. Međutim, to se neće dogoditi uprkos interesu Hrvatskog nogometnog saveza", piše taj portal.

Hrvatski portal "24 sata" podsjeća na to da Ratkova čeka paklena konkurencija u napadu. "Radi se o napadaču RB Salcburga, mladom reprezentativcu Srbije čija je majka Hrvatica. Ratkov je zapeo za oko HNS-u zbog mogućnosti igranja za 'vatrene', no mladi je fudbaler čini se, odabrao 'orlove'. Ratkov će se za svoje mjesto u reprezentaciji boriti s Lukom Jovićem, Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem. Pitanje je koliku će mu minutažu dati Piksi u tako jakoj konkurenciji, no čim Ratkov zagazi na travnjak u službenoj utakmici, on je zauvijek reprezentativac Srbije", navedeno je u tekstu.

Petar Ratkov bi mogao da debituje 7. septembra, u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske. Ipak, pitanje je da li će tako biti zbog problema sa povredom butnog mišića, zbog kojeg nije igrao u tri kola austrijske Bundeslige. On je ovog ljeta otišao iz TSC-a u Austriju i sjajno je počeo tamošnju epizodu, jer je dao gol odmah na takmičarskom debiju, a poslije toga nije mogao da bude sastavu. Da li će biti početkom septembra, u dresu Srbije, koji je već nosio u mladim kategorijama?

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

U prolazu

Tih "čuda od djeteta" puna Srbija a nikako proći grupu na bilo kom prvenstvu

Nikola

Majka od Luke Modrica je Srpkinja pa ne igra za Srbiju???

Senka

Šta s tim, neka ide tamo kamo ga srce vuče.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC