• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Kralj: Srbija je u padu još od Mundijala!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji saigrač Dragana Stojkovića iz nacionalnog tima sada je prokomentarisao igru Srbije.

 ivica kralj o utakmici srbija crna gora  Izvor: MN PRESS

Odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine reprezentacije Srbije i Crne Gore odigraće u utorak uveče u Beogradu. Na stadionu "Rajko Mitić" u direktnom duelu sastaće se timovi koji se bore za drugu poziciju u grupi i veliki uspjeh - direktan plasman u Njemačku. Srbija je, po svemu sudeći, favorit na tom meču, ali Ivica Kralj smatra da Crna Gora ima šanse jer su "orlovi" u velikom padu.

Od kako je selektor Dragan Stojković Piksi hrabrom igrom odveo nacionalni tim na Mundijal u Kataru 2022. godine, situacija nije sjajna - loš rezultat na Svjetskom prvenstvu, pa nekoliko problematičnih mečeva u kvalifikacijama, uz probleme koji godinama nisu rješeni... Sve to utiče na Ivicu Kralja, koji ističe da je Srbija zakomplikovala situaciju!

"Nažalost samo jedna reprezentacija će ići na Evropsko prvenstvo. Što se Srbije tiče, poslije kvalifikacija za Mundijal sve je bilo idealno, očekivali smo da će tamo napraviti bolji rezultat. Međutim, od Katara pa kroz kvalifikacije forma je u padu, zaključno sa ova dva poraza od Mađarske. Situacija se zakomplikovala, ali to je sport", kazao je Kralj u emisiji "Sportsko popodne" TVCG i dodao: "Srbija igra kući i favorit je, ali činjenica je da i Crna Gora sama odlučuje o svom plasmanu. Ubijeđen sam da će biti neizvjesna utakmica".

Nekadašnji golman Partizana ističe da je dobro upoznat sa kvalitetima crnogorskih fudbalera.

"Upoznat sam sa kvalitetom crnogorske reprezentacije, sa samom vašom ligom. U Partizanu je uvijek bilo i biće crnogorskih igrača", ističe Kralj, koji je rođen u Tivtu. Dodaje da mu zbog toga neće biti lako. "Osjećanja su pomiješana, ja sam od 14. godine u Beogradu, došao sam iz Tivta. Za mene je ovo prije svega duel prijatelja", kaže Kralj.

Suspendovani sportski direktor Partizana kratko se osvrnuo i na dešavanja u Superligi, gdje crno-bijeli imaju prednost u odnosu na najvećeg rivala. Partizan je aktuelni lider u srpskom prvenstvu, pa se u Humskoj razmišlja o prekidu Zvezdine dominacije.

"Zvezda je dominirala prethodnih godina, ali bilo je perioda i kada smo mi imali šest titula u nizu. Tako je to u fudbalu. Ovo je bio sada prvi prelazni rok da sam mogao na miru da sklopim ekipu. Finansijska situacija nije sjajna i u skladu sa tim se ponašamo i djelujemo. Ipak, i pored svega mislim da smo napravili dobru ekipu. Dobro smo startovali, ima još puno da se igra, ali optimista sam", zaključio je Kralj.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC