• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To će biti "Dan D" za evropski fudbal! Florentino Perez se oglasio - više ništa neće biti isto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Real Madrida poslao dramatičnu poruku javnosti.

 Florentino Perez ne odustaje od Superlige Evrope Izvor: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez ne odustaje od stvaranja Superlige Evrope, projekta u kojem je njegov klub 2021. godine bio jedan od osnivača, ali je UEFA ipak dobila daj rat.

"Fudbal trpi u nezapamćeenoj institucionalnoj krizi. Na svim nivoima, u Španiji i u Evropi. Glavni problem je to što postoji gomila menadžera, koji rade bez ikakvog razmišljanja o navijačima. A mi ćemo nastaviti da radimo da fudbal opet inspiriše najveći broj navijača širom svijeta. Evropski fudbal ne pripada predsjedniku UEFA. Španski fudbal ne pripada predsjedniku La Lige. Fudbal nije bilo čiji monopol, jer fudbal pripada svima. Cilj Superlige je veoma jasan - da ponudi najbolje moguće klupsko takmičenje", rekao je Florentino Perez.

"UEFA nastavlja da upravlja takmičenjima na isti način kao prije 30 godina. Bez inovacija, bez modernizacije, bez transparentnosti, bez približavanja takmičenja navijačima. Vidjeli smo mnoge primjere u kojima bankrotiraju velike korporacije, koje su se činile nepobjedive u svojim sektorima. To im se dogodilo jer nisu znali kako da se modernizuju i da se naviknu na nova vremena."

Florentino Perez je naglasio da će 21. decembra biti donijeta presuda pred Sudom pravde Evropske unije u Luksemburgu, gdje se vodi spor nakon žalbe Reala na odluku donesenu u decembru 2022, a u korist UEFA. "Nadamo se da će taj dan biti početak nove ere, za dobrobit fudbala", poručio je Florenitno Perez.

Podsjetimo, osnivanjem Superlige u proljeće 2021. godine bilo je predviđano da 12 moćnih timova iz Engleske, Španije i Italije osnuju novo takmičenje, koje bi bilo konkurent Ligi šampiona. Ti timovi su Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Liverpul, Milan, Inter, Atletiko Madrid, kao i klubovi koji su bili na čelu te kolone - Juventus, Barselona i Real Madrid. Međutim, pod prvim pritiscima, suočeni sa oštrim osudama i protestima navjiača, medijskih kuća, novinara, trenera i drugih, čak devet klubova je brzo odustalo, a projektu je ostala dosljedna samo trojka - Real, Barsa i Juve.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC