• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska utakmica za Srbiju! Šta treba da znate o okršaju "orlova" sa Bugarima?

Autor Dragan Šutvić

Velika šansa za reprezentaciju Srbije, da prekine post poslije 24 godine!

 srbija bugarska najava  Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Bugarske (15:00) poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a taj susret mogao bi da ima istorijski značaj za fudbal u Srbiji, koja nije bila na Evropskom prvenstvu nijednom od raspada Jugoslavije. Posljednji nastup upisan je 2000. godine kada je tim predvođen kapitenom Draganom Stojkovićem stigao do nokaut faze turnira koji se igrao u Holandiji i Belgiji.

Šansu da nacionalni tim odvede na kontinentalni šampionat Piksi će imati i kao selektor, sa generacijom koju je već vodio na Mundijal u Kataru. Gotovo isti sastav, uz tek nekoliko promjena u igračkom kadru, ima priliku da nastupi na dva uzastopna velika takmičenja, što se fudbalu u Srbiji nije desilo četvrt vijeka. Da bi se dogodilo, potreban je dobar rezultat protiv Bugara!

Na novom stadionu u Leskovcu, koji već koristi član Prve lige Srbije Dubočica, reprezentativci Srbije dočekaće ekipu Bugarske koja već dugo nema nikakve takmičarske ambicije. Istina, prije nekoliko dana "pecnuli" su Mađare koji su tek pogotkom u nadoknadi uspjeli da osvoje bod. Srbija će morati da bude sigurnija - to sa osvajanjem boda već joj se desilo u Bugarskoj, kada je Darko Lazović pogodio za izjednačenje.

Zapravo, Srbija ima motiv da pobijedi na ovom meču jer bi tri osvojena boda mogli da donesu čak i prvo mjesto u grupi! Ukoliko Crnogorci savladaju Mađare u svom posljednjem kvalifikacionom meču, a Srbija upiše trijumf u Leskovcu, "orlovi" će biti lideri na kraju takmičenja u grupi. Prilično neočekivan scenario, kada se uzme u obzir da su "orlovi" jedini tim u grupi protiv kojeg su Mađari osvojili svih šest bodova!

Za Srbiju postoji i daleko realniji scenario - pobjeda ili osvojen bod protiv Bugarske garantuju drugu poziciju na tabeli, pa samim tim i plasman na Evropsko prvenstvo koje dugo nisu igrali. Zbog toga će motiv biti ogroman, a selektor Stojković svim silama krenuti na gol rivala. Očekuje se da od početka meča zaigraju Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, kako bi odbrana gostiju kapitulirala što prije.

Srbiji će pomoć pružiti i pun stadion, iako se nije tako činilo u prethodnom periodu. Zbog kazni povodom rasističkog skandiranja na meču protiv Crne Gore odlučeno je da samo djeca do 14 godina. Nakon djelimično usvojene žalbe FSS-a promijenjena je odluka, pa će na jednoj tribini stadiona u Leskovcu biti i odrasli! 

Direktan prenos meča iz Leskovca je na televiziji Arenasport, dok tekstualni prenos možete pratiti uz MONDO.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC