• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To mi je želja za rođendan! Gudelj "oduvao svjećice", a sad moraju Bugare: Da riješimo ranije, a ne u 90!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nemanja Gudelj i Filip Mladenović govorili su pred meč Srbije i Bugarske u Leskovcu.

 Nemanja Gudelj i Filip Mladenović najava meča Srbija Bugarska Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalska reprezentacija Srbije putuje u Niš, dok će pedesetak kilometara odatle - u Leskovcu - igrati odlučujući meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rival je Bugarska i nema prostora za kalkulacije, bod je dovoljan da se plasiraju na EURO 2024 bez obzira na ostale rezultate u grupi, a poželjno bi bilo da sa pobjedom "pečatiraju" put u Njemačku.

"Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne mijenjaju, sve je na nama što smo i očekivali na kraju ovih kvalifikacija. Da mi kreiramo našu sudbinu. Znamo šta nam je činiti i svakako da se nadamo najboljem epilogu", rekao je Filip Mladenović za sajt FSS i dodao da je vidio da je Crna Gora odigrala dobar meč protiv Litvanije i da se sada oni za sve pitaju.

"Stalno smo pričali, nema lakih utakmica, nema lakih protivnika, svi igraju. Ali opet ponavljam, sve je na nama, svjesni smo svega, dobro radimo, spremamo se i jedva čekamo nedjelju da ostvarimo ono što naš fudbal čeka četvrt vijeka. Mislim da ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je Mladenović i dodao da su Bugari opet u nadoknadi primili gol, baš kao protiv Srbije u Razgradu:

"Ne znam šta da kažem, neka bude tako i u nedjelju, ali verujem da ćemo sve riješiti ranije, jer vjerujem u nas, vjerujem u stručni štab. Idemo ka tome da ostvarimo rezultat koji nacija čeka svih ovih godina. Nadam se da će biti sve kako želimo i mi i narod koji voli fudbal i navija za reprezentaciju."

Dan poslije meča sa Belgijom, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi organizovana je i mini-proslava rođendana Nemanje Gudelja. Rođendanska želja je da se ode na Evropsko prvenstvo.

"Da, to je bila moja želja, da u nedjelju pobijedimo i ostvarimo san mnogih generacija. I odemo tamo gdje nam je i mjesto da budemo. Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno da mi o sebi odlučujemo i toga smo svi svjesni. Fokusirani smo da protiv Bugarske damo maksimum i plasiramo se na Evropsko prvenstvo", istakao je Gudelj i dodao da odavno u fudbalu nema lakih protivnika.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Mora u svaki meč da se uđe sto odsto, a znamo da su Bugari vratili u tim neke starije, iskusnije igrače. Bićemo skoncentrisani, fokusirani i nadam se najboljem epilogu. Drago nam je zbog toga što ćemo imati podršku, a želja je da se na kraju zajedno radujemo", kazao je Gudelj koji je u Levenu nosio i traku oko ruke i ističe da mu je to posebna čast.

Srbija i Bugarska se sastaju u nedjelju od 15 časova u Leskovcu, dok u isto vrijeme igraju Mađarska i Crna Gora u Budimpšeit. U slučaju da "orlovi" i "sokolovi" pobijede, Srbija bi prošla kao prva u grupi, a svakako će biti u trećem šeširu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC