• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na Nacionalnom stadionu hoće evropsko finale!

Autor Dragan Šutvić

Srbija je već poslala dopis UEFA sa zahtjevom da na novom stadionu organizuje jednu od najprestižnijih utakmica evropskog fudbala.

 srbija želi finale lige evrope na nacionalnom stadionu Izvor: Ministarstvo finansija Srbije

Obilazeći novi fudbalski stadion u Zaječaru u društvu predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Nacionalni stadion u Beogradu biti završen do kraja 2026. godine.

"Mi smo uputili dopis da se igra finale Lige Evrope kad izgradimo Nacionalni stadion. To će biti na našem najvećem stadionu, koji će biti gotov do 1. decembra 2026. To će biti velika stvar, a da bi se igrala velika takmičenja, potrebna je infrastruktura. Uz izgradnju novih stadiona, kakve sad imamo u Bačkoj Topoli, Loznici, Zaječaru i Leskovcu, u planu je totalna rekonstrukcija Čaira, "Čika Dača" u Kragujevcu i Nacionalni stadion, uz rješavanje pitanja stadiona Crvene zvezde i Partizana", rekao je Vučić novinarima.

Na pitanje da li postoji šansa da Srbija uz već postojeće nove stadione i izgradnju dodatnih organizuje i neko veliko takmičenje, Vučić je rekao u prisustvu Čeferina da to u ovom trenutku nije realno i da je za to potrebno mnogo infrastrukturnih radova. To je potvrdio i Čeferin. "Za bolje takmičenje potrebna je mnogo bolja infrastruktura. Za sada - teško", kazao je Slovenac.

Nacionalni stadion Srbije biće izgrađen u Surčinu, dizajnirao ga je španski studio "Fenvik Iribaren", sa idejom da to bude prvi stadion sa konceptom "bašte" na svijetu. Taj studio je izgradio tri od osam stadiona koje je Katar izgradio za Svjetsko prvenstvo prošle godine, uključujući i revolucionarni "974" stadion, poznat i kao stadion "od kontejnera". Za Nacionalni stadion Srbije plan je da bude izgrađen u kružnom obliku, da ima kapacitet od 52.000 gledalaca i da ima fasadu na četiri prstena, na kojima će biti zelene, "baštenske" površine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC