• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači BiH zapalili srpsku zastavu? Ovo nije prvi put!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Navijačka grupa "BH Fanaticos" je zapalila trobojku koja podsjeća na srpsku zastavu prilikom proslave Dana ZAVNOBiH-a odnosno Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 BH fanatikos zapalili zastavu koja podsjeća na srpsku Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na Fejsbuk stranici ovog navijačkog udruženja koje bodri "zmajeve", postavljene su i fotografije sa proslave u Teočaku i Srebreniku, a na jednoj od njih zapaljena je zastava koja izgledom podsjeća na srpski barjak.

"Zbog stanja zastave, nije poznato da li se radi o nekoj navijačkoj zastavi ili zastavi neke države ili Republike Srpske u kojem se ne priznaje praznik Dan državnosti BiH, ali je svejedno čin koji nikome nije potreban", piše sarajevski portal "Kliks".

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj da su BH Fanatikosi zapalili srpsku zastavu, prethodno su to učinili 2011. godine na izlazu iz Doboja prema Tuzli.

Tadašnji poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Nikola Baštinac izjavio je da je upravo tada prolazio i da je bio zgrožen vidjevši zapaljenu zastavu RS.

"Iz skoro svih automobila sa navijačima reprezentacije BiH su se orili divljački uzvici dok su prolazili pored zapaljene zastave RS. Zgrozio sam se kada sam vidio da iz tih, uglavnom mladih ljudi izvire mržnja. Oduševljeno su urlali pored zapaljene srpske trobojke", rekao je Baštinac i dodao da je izgubio i poslednju mrvicu entuzijazma i želje da navija za fudbalsku reprezentaciju BiH.

"Tek sada u potpunosti razumijem zašto mali broj građana RS navija za BiH. Sada ne mogu da zamislim da na tribinama sjedim zajedno s onima koji su skrnavili simbole RS. Potpuno mi je jasno da navijači koji sebe nazivaju 'BH. fanatikosi', u stvari ne navijaju za BiH, već protiv RS", naglasio je on.

Takođe, vrijedi napomenuti da su navijači BiH na utakmici protiv Ukrajine, koja je i sada protivnik izabranicima Save Miloševića u baražu za plasman na EURO 2024, napali gostujuće pristalice u Zenici zbog zabune.

Ukrajinci su na tribinu "Bilinog polja" unijeli i rusku zastavu, tačnije zastavu institucije predsjednika Rusije, koju su potom okrenuli naopako kako bi vrijeđali Vladimira Putina.

"BH Fanatikosi" su, zbog rasporeda boja (crveno-plavo-bijelo) na zastavi, pomislili da se radi o zastavi Srbije, pa su krenuli u sukob koji je brzom reakcijom policije brzo spriječen.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jole

I kako bilo ko ocekuje da mi zivimo zajedno kao jedna drzava kad je netrepeljivost vise nego ocigledna. Sto se prije razidjemo od ove vjestacke tvorevine to bolje za nas

Sale

A njihov poznati portal to ističe slavodobitno kao i fašističke simbole u pozadini koji asociraju na rat i zvjerstva nad Srbima. A da su Srbi zapalili zastavu bila bi pompa 3 dana i američki ambasador bi pozvao na suverenitet teritorijalni integritet i multietničnost

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC