• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin mora pred sud poslije skandala u Ligi Evrope: Reagovao i premijer države, štoper prenoćio u zatvoru!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Radovan Pankov zna kada mu počinje suđenje zbog nemilih događaja u Alkmaru 5. oktobra.

 Radovan Pankov ide na sud Izvor: Youtube/ Legia Warszawa

Holandsko tužilašstvo objavilo je da će 11. januara 2024. godine otpočeti suđenje srpskom fudbaleru Radovanu Pankovu zbog "prekomjerne upotrebe sile" u sukobu sa obezbjeđenjem poslije meča Legije iz Varšave za koju on igra i AZ Alkmara.

Taj meč je u Holandiji odigran 5. oktobra, a poslije utakmice je došlo do sukoba u kojima su privedeni nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i Portugalac Žosue, za koga se još ne zna kada će početi da mu se sudi. Obojicu su noć poslije meča proveli u pritvoru, a čak je i premijer Poljske reagovao kako i bili pušteni. Pankov tvrdi da je reagovao u samoodbrani i da su redali napali ekspediciju legije, a nakon izlaska iz pritvora izdao je saopštenje. 

"Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsjedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrijednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu. Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovjek, kao i svi Poljaci koji uspješno sebe predstavljaju širom svijeta. Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti", poručio je Radovan Pankov u zvaničnom saopštenju.

Nakon svega, vrlo brzo se oglasio i Portugalac Žosue koji je bio napadnut zajedno sa Pankovom. On još čeka poziv holandskih vlasti da se pojavi na sudu. 

"Bila je to užasna noć. Nikada nisam doživio ništa tako loše, tako nepravedno. A vkerujte mi, prošao sam svašta u životu. Te sate, neizvkesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželoo ni najgorem neprijatelju. Izašao sam iz zatvora, ali trebaće mi neko vrokeme da se psihički oporavim. Znam da moram živketi s tim, ali s druge strane voloo bih ga se rokešiti, kao i svih stvari koje sam tada nosio", rekao je Portugalac za sajt sportfakty.wp.pl.

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Nahvali pankov poljake, mogao bi završiti u ukrajini

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC