• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obratite pažnju ko ih vodi i kako! Svi misle na Engleze, a Stojić upozorava Piksija: Vodite računa o tome!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ranko Stojić analizirao protivnike Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

 Ranko Stojić analizirao protivnike Srbije na Evropskom prvenstvu Izvor: TV Arena sport/screenshot

Bivši golman, agent i fudbalski analitičar Ranko Stojić ocijenio je da je grupa koju je Srbija dobila na žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj solidna, odnosno ističe da je "moglo bolje i gore". Rivali su Engleska, Danska i Slovenija, već se zna i raspored po kome će igrati sa ovim rivalima, a Stojić dodaje da su mogli da dobiju i Francusku i Holandiju, pa onda Španiju i italiju, tako da su ovi rivali ipak više po mjeri.

"Ne treba da zaboravimo da kada pravimo prognoze pred takmičenje da se baziramo na prošlost, odnosno na rejting koji su imali, a stavljamo u drugi plan progresiju reprezentacije. Kao što recimo ima Slovenija, tako da treba da budemo oprezni, naravno da možemo da igramo sa njima, ali oni su u usponu. Obratite pažnju ko ih vodi, na koji način, pa koja je to dob igrača... Oni su u najboljim igračkim godinama. Tu je i vrhunski igrač poput Benjamina Šeška, pa imaju jednog od najboljih golmana Evrope jana Oblaka. Treba da se vodi računa o tome. Treba da se pravi dobar ambijent, ali nikako euforija", kazao je Ranko Stojić analizirajući za TV Arena Sport.

Ono što brine Stojića je što se prvi meč na šampionatu igra protiv Engleske 16. juna:

"Rekao sam i pred Brazil, ali neminovno je da igrači jedva čekaju da igraju takve utakmice kao prve. Tu date maksimum, može biti pozitivna stvar, ako ostvarimo dobar rezultat, ali je teško dobiti takve ekipe... Zna da ostavi posljedice ako dođe do povrede ili fizičkog zamora. Nadam se da bi mogli da budu Englezi bez potrebne forme, kao recimo Argentina na Svjetskom prvenstvu", dodao je on.

Ipak, dodaje da je dobra vijest što će srpskim fudbalerima biti završena domaća prvenstva sredinom maja, odnosno imaće čak mjesec dana da se pripreme za Evropsko prvenstvo:

"Mitrović i Sergej su u Saudijskoj Arabiji, to je ozbiljan šampionat, a doći će iz klime gdje će biti slična temperatura. Oni su važan za naš tim i važno je da u ovom periodu selektor i stručni štab ustanove sistem A i B. Po meni, nije logično da mijenjamo, igramo u određenom sistemu i po profilu igrača je normalno da igramo sa trojicom štopera. Potrebno je da pronađe balans, između ofanzivnih i defanzivnih bekova...", zaključuje Stojić i dodaje da nema mnogo prostora Piksi da "podiže ljestvicu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC