• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Borusiji Dortmund - otkaz Srbinu zbog uvreda treneru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slaven Stanić nije potrajao u Borusiji Dortmund, sada je dobio otkaz zbog sukoba sa Edinom Terzićem.

 Slaven Stanic dobio otkaz u Borusiji Dortmund Izvor: Profimedia/IMAGO

Nije dugo potrajao Slaven Stanić u Borusiji Dortmund! Stigao je na prijedlog sportskog direktora Sebastijana Kela u maju da bude koordinator za sportska pitanja u njemačkom velikanu, a sada je zvanično raskinuo ugovor. Ovaj ovdašnjoj javnosti malo poznati 49-godišnjak je kao fudbaler igrao na poziciji centralnog veznog u brojnim niželigaškim klubovima u Njemačkoj. 

Bio je član Manhajma, Sarbikena, Hombruga i Alena, a igrao je uglavnom u "cvajti" i još nižim rangovima. Pred meč kupa Njemačke sa Štutgartom otkriveno je da je Stanić imao okršaj sa trenerom "milionera" Edinom Terzićem, a "Bild" je opširno pisao o tom sudaru.

Slaven Stanić je navodno u loži stadiona pred svima kritikovao Edina Terzića, a onda ga je prema pisanju "Bilda" i "gadno izvrijeđao". Generalni direktor Hans-Joakim Vacke i Matijas Samer su stali na stranu Terzuća, a ni Sebastijan Kel koji je doveo Stanića u klub nije mogao da ga spasi. Iako Terzić nije želio da komentariše navode o sukobu, sada je očigledno da je ovo presudilo Srbinu. Ugovor je raskinut sporazumno, a navodno je poslije remija sa Milanom u Ligi šampiona eskalirao sukob trenera iz Bosne i Hercegovine i srpskog stručnjaka.

"Slaven Stanić nam se pridružio ljetos uz veliku fudbalsku mrežu kontakata i mnogo iskustva u mnogim aspektima profesionalnog sporta. Ipak nakon ozbiljunih razgovora u prethodnih nekoliko dana zajedno smo odlučili da se rastanemo. Prekidamo saradnju u dobrim odnosima i želimo Slavenu sve najbolje u profesionalnoj karijeri", rekao je Sebastijan Kel.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC