• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki rez u Zvezdi: Prvi "skalp" već na zimu, a za dvojicu strepe na ljeto!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će napraviti veliki broj promjena u timu tokom zime i ljeta, a to će najvjerovatnije značiti da će morati da se naviknu na život bez Aleksandra Kataija i Aleksandra Dragovića.

 FK Crvena zvezda - ko odlazi ove zime a ko odlazi na ljeto Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je tokom ljeta pritisnula dugme "reset" i mnogo toga promijenila. Stigao je novi trener Barak Bahar i sa njim veliki broj skupocjenih fudbalera, ali je isto tako i mnogo njih napustio "Marakanu" nakon što su godinama bili vrlo važan dio slagalice ili su već duže vrijeme bili samo teret. Nakon neuspješne jeseni u Ligi šampiona, Crvenu zvezdu ista stvar čeka već ove zime, a ako ne tada, onda od ljeta kada će mnoge stvari morati da se zamijene na "dotrajaloj mašini".

Mnogo toga zavisi i od toga ko će biti trener Crvene zvezde - odnosno da li će Barak Bahar i dalje imati podršku rukovodstva - ali, neke stvari već mogu da se naslute kada su u pitanju odlasci fudbalera. Zvezda će morati da "pokrije" slabe evropske rezultate prodajom određenih igrača od kojih može da zaradi, ali isto tako i da se riješi onih od kojih nema pretjerano velike koristi. To je prije svega jer će tokom proljeća igrati manje utakmica, a isto tako mladi fudbaleri poput Maksimovića "naviru" u prvi tim. Zbog toga će Terzić, Mrkela i Marin imati vrlo težak zadatak da presjeku i ne dozvole da razočaravajuća jesen poput ove na "Marakani" postane normala...

Već tokom zime odlazi Aleks Vigo, fudbaler koji je stigao prošlog januara kao projekat na desnom beku, ali ga je Barak Bahar već poslije nekoliko treninga otpisao zbog nediscipline. Šanse blizu nule da ostane ima i Edmund Ado, još jedno pojačanje iz 2023. godine, koje još čeka debi u crveno-bijelom dresu. Činilo se da se nešto mijenja u njegovu korist kada ga je Bahar ubacio u protokol za meč u Kruševcu, ali ispostavlja se da je to bilo samo zbog manjka igrača, pa će na zimu ili na pozajmicu (već je odbio da ide ljetos) ili će biti prodan.

Izvor: MN PRESS

Na osnovu minutaže, može da se zaključi da su na izlaznim vratima i Miloš Degenek i Nemanja Milunović, dok je situacija oko Uroša Spajića i dalje nepoznata, pošto se u Zvezdi nadaju da će konačno potpuno prevazići povredu koji je imao pre dolaska u Beograd i da će zaigrati na nivou koji se očekuje od njega.

Čini se da u planovima nije ni Kings Kangva, koji je gubio i dobijao povjerenje Bahara tokom ljeta, a za njega se zna da ima i veći broj interesenata i da bi Zvezda mogla da zaradi, ako ga već ne koristi na način na koji odgovara objema stranama. Slična stvar je i sa Stefanom Mitrovićem, koji je tokom ljetnih mjeseci bio nezamjenljiv u Zvezdi na novoj poziciji lijevog spoljnjeg, da bi ubrzo bile razotkrivene sve njegove manjkavosti u odbrani. Pao je u formi, izgubio minutažu, a utisak je i da Zvezda nema namjeru da ga koristi na starom mjestu jer polako mijenja formaciju. Uz to, Mitrović takođe privlači pažnju drugih klubova i Zvezda bi na njemu mogla da zaradi prije svega zbog potencijala koji posjeduje.

Izvor: MN PRESS

Njegov odlazak smanjio bi gužvu na lijevoj strani, o kojoj je već pričao Ranko Stojić, ali je malo vjerovatno da će je iskoristiti mladi Uroš Kabić koji se nije snašao po dolasku iz Vojvodine, tako da je očekivano da već u januaru ode na pozajmicu. Tu bi trebalo da se završi spisak igrača koji bi mogli da odu u zimskim mjesecima, ako Zvezda odoli ponudama za Bukarija, Mijatovića...

Ono što je problem za Zvezdu je broj igrača kojima ističe ugovor na ljeto. Tu je već pomenuti Milunović, kao i rezervni golman Zoran Popović, čije odlaske neće previše osjetiti na "Marakani", ali dvojica su za glavobolju. Aleksandar Dragović već za mjesec dana može da pregovara sa novim klubom i da potom na ljeto ode iz svog voljenog kluba bez obeštećenja. Znamo za njegovo nezadovoljstvo tokom prošle godine, kada je bio blizu odlaska u Sampdoriju, dok za njega i dalje ima ozbiljnog interesovanja sa Zapada.

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Katai je veći dio ove sezone propustio zbog povrede, i čini se da se ne uklapa previše u planove Baraka Bahara i filozofiju koju je želio da donese u Ljutice Bogdana, tako da je malo vjerovatno da želi da stavi novi paraf na ugovor sa Zvezdom, posebno ako bude ponuda sa Istoka, o kojima se i te kako pričalo ranije.

Ako na ovaj spisak dodamo i potpuno zaboravljenog Filipa Falka, koji i dalje zarađuje u Crvenoj zvezdi i niko ne zna gdje se "smuca" po Beogradu ili Italiji, dolazimo do broja od 11 fudbalera. To je čitav tim koji je slobodan u izboru nove sredine koji će Zvezda gledati da zamijeni, uz naravno ideju da i uštedi na određenim mjestima jer joj uopšte i nije potreban toliki broj fudbalera. To se više puta dokazalo kao pogubno po šampiona koji i sada ima previše nezadovoljnih igrača...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(MONDO - Milutin Vujičić)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC