• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od Srđana Jovanovića u "Humskoj"! Određen drugi sudija za 171. "vječiti derbi" Partizana i Crvene zvezde

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji srpski sudija neće biti na centru terena u Humskoj.

 Srđan Jovanović ne sudi vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u srijedu od 18.00 igraće "vječiti derbi", ujedno i posljednji meč u 2023. godini, a zaostalu utakmicu devetog kola neće suditi Srđan Jovanović, kako je prvobitno ove sezone bilo delegirano, već je po svemu sudeći odlučeno da arbitar 171. vječitog derbija Partizan - Zvezda bude Nenad Minaković.

Podsjećamo, Jovanović je delegiran i za meč krajem septembra, ali je tada ta odluka izazvala brojne reakcije u fudbalskoj javnosti! Crvena zvezda je saopštila da neće otputovati u Humsku i istrčati na teren ukoliko na snazi ostane odluka da je Srđan Jovanović glavni arbitar meča, a zatim je predsjednik kluba Svetozar Mijailović saopštio svoj stav da može bilo ko osim Jovanovića!

Ubrzo se oglasila Sudijska komisija, odnosno njen tadašnji predsjednik Dejan Filipović. Bio je to oštar odgovor Crvenoj zvezdi čovjeka koji je u međuvremenu smijenjen sa funkcije koju sada obavlja Dejan Santrač. Tenzije oko arbitra "vječitog derbija" smirile su se kada nekoliko dana kasnije, zbog tragičnih događaja u Srbiji. Odlukom o odgađanju svih sportskih dešavanja zbog proglašenja Dana žalosti promijenjen je i termin fudbalske utakmice u Humskoj, što znači da je poništeno delegiranje.

Sudijska komisija sada je imala mogućnost da delegira nekog drugog arbitra za najbitniji meč jesenjeg dijela prvenstva u Srbiji i tu mogućnost je iskoristila, delegirajući Nenada Minakovića.

Što se tiče statistike, Srđan Jovanović Partizanu je sudio 27 puta u karijeri, uz učinak od 17 pobjeda i po pet remija i poraza. Na mečevima Crvene zvezde dijelio je pravdu 14 puta, uz 12 pobjeda, remi i poraz. Do sada je četiri puta "vječiti derbi" - tri puta je to bilo u prvenstvu gdje Partizan i Zvezda imaju po jednu pobjedu (po 2:0), uz jedan remi bez golova. Jovanović je odsudio i finale Kupa Srbije 2021. godine, kada je Crvena zvezda nakon boljeg izvođenja penala osvojila trofej protiv Partizana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC