• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je za prvi derbi! Kad se igra, gdje je prenos i na koga Bahar i Duljaj ne mogu da računaju?

Autor Dragan Šutvić

Partizan i Crvena zvezda igraju 171. vječiti derbi.

 partizan crvena zvezda vječiti derbi najava  Izvor: MN Press/Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Vrijeme je za vječiti derbi! Po 171. put Partizan i Crvena zvezda odmjeriće snage, ovog puta u Humskoj. Crno-bijeli do skoro držali su prvo mjesto, pa su ušli u rezultatsku krizu, što su crveno-bijeli iskoristili da sa prednošću uđu u derbi. Pred ovaj meč stanje na tabeli je takvo da Zvezda ima 46 poena, dva više od Partizana.

Dakle, situacija je jasna, od ishoda zavisi i to ko će na zimski odmor sa prve pozicije i ko će koga da juri u drugom dijelu sezone. Timu Baraka Bahara je i remi dovoljan da zadrži prednost, dok ekipa Igora Duljaja mora da osvoji tri boda ukoliko želi da se vrati na vrh u posljednjem kolu prvog dijela sezone.

Podsjetimo, prvi ovosezonski derbi igra se tek na samom kraju jesenjeg dela šampionata zbog odlaganja i teške situacije koja je bila na Kosovu i Metohiji u septembru. Prvobitno je meč trebalo da se odigra 27. septembra, pa je pomjeren na 6. decembar, a onda je došlo do novog pomjeranja za još dvije nedjelje.

KAD I GDE SE IGRA I ŠTA JE SA NAVIJAČIMA?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vječiti derbi na programu je u 18 časova u Humskoj. Partizan je domaćin Crvenoj zvezdi, a najavljeno je da neće biti najvatrenijih navijača domaćeg tima zbog bojkota.

"Svačiji stav poštujem, pa i njihov, podržavaju nas. Biće svakako navijača na tribinama, ko god dođe, dobro došao je. Naravno da bi nam značila njihova podrška", rekao je Duljaj.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prenos derbija je na kanalu Arena sport premium 1. Kao i što ste navikli, tekstualni prenos meča možete da pratite na MONDU.

KO SIGURNO NE IGRA?

Izvor: MN PRESS

Kakva je kadrovska situacija pred derbi? Duljaj je na konferenciji za medije potvrdio da Frenk Kanute neće igrati zbog povrede, kao i da su još dvojica igrača pod temperaturom, nije ih imenovao, ali je dodao da se nada da će oni ipak biti spremni za meč.

Sa druge strane Bahar je potvrdio da Mirko Ivanić neće igrati zbog povrede, kao i da će Aleksandar Katai početi meč. Kada je u pitanju napad i to da li će igrati Jovan Mijatović ili Šerif Endiaje ostao je zagonetan. "Igraće oni koji su u najboljoj formi. Mijatović? Ne mogu za njega da kažem, moram malo i da vas iznenadim", poručio je Bahar.

ŠTA KAŽE ISTORIJA?

Kada se pogleda istorija duela dva najveća srpska kluba jedan podatak se ističe. Crvena zvezda sedam godina nije pobijedila Partizan u gostima. Posljednji put to se dogodilo u februaru 2016. godine kada je tim Miodraga Božovića savladao ekipu Ivana Tomića.

Bio je to 150. vječiti derbi u kom su golove za crveno-bijele postigli Luis Ibanjez i Ugo Vijeira, dok je strijelac za crno-bijele bio Sedrik Gogua. Partizan je tada prvi poveo, a onda je Zvezda preokrenula. Zanimljivo je da je Katai tada bio u timu.

Ovo je niz mečeva na kojima Zvezda nije pobijedila u Humskoj:

  • 170. derbi, 26. april 2023, 0:0
  • 168. derbi, 31. avgust 2022, 1:1
  • 165. derbi, 19. septembar 2021, 1:1
  • 163. derbi, 18. oktobar 2020, 1:1
  • 161. derbi, 22. septembar 2019, 2:0
  • 158. derbi, 23. septembar 2018, 1:1
  • 156. derbi, 13. decembar 2017, 1:1
  • 152. derbi, 17. septembar 2016, 1:0



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC