• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion konačno pobijedio: Macari preživio 100 minuta drame - trijumf Napolija u 90+6!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tek treću pobjedu na klupi aktulenog šampiona upisao je Valter Macari.

 Valter Macari Izvor: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock

Na prethodnih sedam prvenstvenih mečeva Napoli je ostvario samo jedan trijumf, a večeras je nakon velike drame i neizvjesnosti stigao do slavlja protiv Salernitane 2:1 (1:1) - golom u 96. minutu!

Sredinom novembra prošle godine, Valter Macari zamijenio je Rudija Garsiju, koji je u potpunosti razočarao i ni izbliza nije mogao da nastavi put kojim je Lučano Spaleti poveo Napolitance do "skudeta" prošle sezone, prvog nakon pune tri decenije.

Ipak, povratak iskusnog italijanskog stručnjaka na klupu tima sa stadiona "Dijego Maradona" ne protiče onako kako su se navijači "plavo-bijelih" nadali, pa je Macariju večerašnji trijumf bio tek treći u Seriji A. I koliko-toliko smirio priče o njegovom otkazu, koje su nakon nepuna dva mjeseca mandata postale sve glasnije. Aktuelni šampion kilometrima je daleko od borbe za odbranu titule, pa mu ostaje borba za plasman u Ligu šampiona.

U 20. kolu na "Maradonu" je stigla Salernitana, te hrabrom igrom bila nadomak boda, bez kojeg je ostala u šestom minutu nadoknade, a zanimljivo da je i prvi gol primila u "sudijskom vremenu".

Hrabro je Salernitana ušla u meč i sjajnim golom iskusnog Antonija Kandreve stigla do vođstva nakon pola sata igre. Mučili su se domaći da zaprijete, dok su gosti čuvali prednost sve do samog finiša prvog dijela igre. Tada je dosuđen kazneni udarac za Napoli, a izjednačenje domaćinu donio je Mateo Politano, duboko u sudijskoj nadoknadi.

Potpunom defanzivom u nastavku gosti iz Salerna nastojali su da se odbrane, i bili su na dobrom putu da izvuku remi. Kviča Kvaratskelija imao je nekoliko dobrih prilika, pokušao je i mladi Alesio Cerbin, ali je Giljermo Očoa bio nesavladiv sve do šestog minuta nadoknade. Nakon velike gužve u kaznenom golu gostiju, mrežu iskusnog Meksikanca zatresao je Amir Rahmani, za erupciju oduševljenja na "Maradoni".

Večerašnja tri boda vratila su Napolitance u borbu za četvrto mjesto. Uz utakmicu manje, trenutno četvrtoplasirana Fiorentina, koja u nedjelju dočekuje Udineze, ima prednost od dva boda.

SERIJA A - 20. KOLO:

Napoli - Salernitana 2:1 (1:1)
/Politano 45+4 pen, Rahmani 90+6 - Kandreva 29/

Đenova - Torino 0:0

Verona - Empoli (18.00)
Monca - Inter (20:45)

Nedjelja:

Lacio - Leće (12.30)
Kaljari - Bolonja (15.00)
Fiorentina - Udineze (18.00)
Milan - Roma (20.45)

Ponedjeljak:

Atalanta - Frozinone (20.45)

Utorak:

Juventus - Sasuolo (20.45)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC