• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan prodao fudbalera svojoj legendi: Još jedan odlazak iz Humske - i za njega stiže novac

Crno-bijeli obavljaju strašan posao na tržištu ove zime.

 Kvinsi Menig transfer u Konjaspor Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Nastavlja se veoma buran prelazni rok u Partizanu - nakon što su crno-bijeli prodali Mihajla Ilića u Bolonju i Kristijana Belića u AZ Alkmar, klub iz Humske će napustiti i Kvinsi Menig (28). Iskusni krilni fudbaler u narednim danima će se preseliti u Tursku i postati novi fudbaler Konjaspora, na čijoj klupi od prije nekoliko dana sedi bivši član Partizana Fahrudin Omerović.

Kako prenosi "Telegraf", turski tim će za krilnog napadača iz Holandije Partizanu platiti 400.000 evra. Tu će crno-bijeli biti na gubitku jer su Meniga svojevremeno platili Tventeu 700.000 evra, ali je u ovom trenutku važnije da crno-bijeli nastavljaju da sređuju situaciju u timu i igrački kadar prilagođavaju potrebama trenera Igora Duljaja.

Menig je i u tekućoj sezoni bio važan igrač Partizana, pošto je tokom jesenjeg dijela odigrao 21 meč za crno-bijele, ali nije sve bilo sjajno. Polusezonu je obilježio velikim sukobom sa Igorom Duljajem, zbog kojeg je Ivan Golac predlagao da odmah bude otjeran iz Humske. Uslijedilo je izvinjenje Holanđanina, a zatim i zagrljaj sa trenerom na jednoj od narednih utakmica.

Ilić, Belić i Menig donose gotovo 7.000.000 evra u klupsku kasu, što znači da će Partizan moći da bude aktivan na tržištu sve do kraja prelaznog roka i tako Duljaju obezbijedi tim koji može da se bori za titulu - već su stigli defanzivac Nikola Miličić (19) iz kragujevačkog Radničkog, golman Miloš Krunić (27) koji je trenirao tokom jeseni sa crno-bijelima i inostrana pojačanja u veznom redu Denil Kastiljo (19) i Leonarda Ovusua (26).

Menig je u Partizan stigao u septembru 2021. godine i do sada je odigrao 108 mečeva za crno-bijele. Postigao je 22 gola, asistirao saigračima isto toliko puta, a odigrao je čak 24 meča na međunarodnoj sceni. Prije Partizana Menig je nastupao za Ajaks, Cvole, rezervni tim francuskog Nanta, engleski Oldam, ponovo Cvole i Tvente. Za mlađe kategorije reprezentacije Holandije odigrao je 18 mečeva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC