• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Bjelica pred otkazom?! Njemački novinari o udaranju Sanea: Trener koji ne doraste funkciji nije više prihvatljiv!

Autor Dragan Šutvić

Nenad Bjelica bi, prema pisanju njemačkih medija, mogao da završi svoju misiju na klupi Union Berlina.

 Nenad Bjelica i Liroj Sane Izvor: MICHAELA STACHE / AFP / Profimedia

Zaostala bundesligaška utakmica između Bajerna i Union Berlina (1:0) pala je u sjenu nesportskog poteza trenera gostiju Nenada Bjelice tokom drugog poluvremena.

Petnaestak minuta prije kraja nekadašnji trener Dinama i Osijeka nasrnuo je na prvotimca Bavaraca Liroja Sanea, udarivši ga u lice, nakon čega mu je pokazan direktan crveni karton. Jasno je da stratega rođenog 1971. godine u Osijeku čeka drastična kazna, a u kolumni objavljenoj dan poslije utakmice, novinar Kikera Janis Klimburg ističe da bi Hrvat mogao da ostane i bez posla.

Kolumnu njemačkog novinara prenosimo u potpunosti.

"U životu se često kaže da svako zaslužuje drugu šansu. Trener koji dva puta jasno udari protivničkog igrača u lice - vjerovatno ne. Nenadu Bjelici su tokom gostovanja u Minhenu 'pregorjeli osigurači'. Hrvat nije imao nikakvu kontrolu nad sobom tokom svađe sa Bajernovim Lirojem Saneom.

Njemački internacionalac je vjerovatno rekao jednu-dvije riječi Bjelici kada neshvatljivo nije htio odmah da preda loptu pri rezultatu 1:0 protiv njegovog tima. Bjelica je poslije utakmice objasnio da ga je Sane gurnuo. A čak i da je provocirao trenera, tako iskusan trener mora da zna da to ignoriše.

Ali nije. Uz to, verbalno se posvađao sa navijačem Bajerna na tribinama. I tako bi ovi trenuci sada mogli dovesti do toga da izgubi posao jer trener koji ne doraste svojoj uzornoj funkciji i ovakvim bezumnim postupkom narušava ugled kluba zapravo više nije prihvatljiv. Pogotovo što se neki igrači u timu ne slažu u potpunosti sa načinom rada 52-godišnjaka i njegovom veoma strogom disciplinom. U srijedu uveče sigurno nije iznio nikakve argumente da bi igrači trebalo da ga prate i vjeruju mu u borbi za opstanak.

I tako su odgovorni u klubu ove sezolne ponovo suočeni sa teškom odlukom kako da se dalje odvijaju stvari. Bjelici je to bila tek sedma takmičarska utakmica kao treneru Union Berlina. Činjenica je da će u nedjelju biti 'osuđen' na gledanje važne domaće utakmice protiv Darmštata. Dalje slabljenje za napaćenu ekipu, koja mora da se takmiči bez glavnog trenera. Međutim, ostaje da se vidi koliko će zabrana trajati i da li će mu uopšte biti dozvoljeno da nastavi...", napisao je Klimburg.

U dosadašnjih sedam mečeva na klupi Union Berlina, Bjelica je upisao po dvije pobjede i remija, te tri poraza.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC