• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najboljeg eks-Ju trenera" najurili iz kluba: Sad su isplivale sulude stvari - To što je on uradio ne bi smio ni Terim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Turci su u šoku kako je Nenad Bjelica vodio Trabzonspor.

 Turci su u šoku kako je Nenad Bjelica vodio Trabzonspor Izvor: YouTube/Trabzonspor/Screenshot

Nenad Bjelica, koga su hrvatski mediji ne tako davno proglašavali za "najboljeg stručnjaka na Balkanu", dobio je nedavno otkaz u Trabzonsporu. Na klupi prvaka Turske iz 2022. godine sjedio je od aprila i vodio ih je na samo 16 utakmica, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Adane početkom oktobra. Ipak, nisu samo loši rezultati bili problem, nego i atmosfera u ekipi, a prema pisanju turskih medija bilo je dosta stvari na koje ni rukovodstvo nije moglo da ćuti.

Prema pisanju turskog novinara Gokturka Kagana, koji inače godinama prati Trabzon, Bjelica je od aprila bezvoljno radio sa "starim timom", a potom je od ljeta počeo da stvara svoj novi tim i kada je taj projekat doživio krah - ugovor je raskinut. Takođe, dodaje da "nije nevin" kao što mnogi navijači misle.

"Vratimo se na početak. Bjelica nije znao i nije mogao da shvati koliko je Trabzonspor velik klub i zajednica. Omalovažavao je Trabzonspor i tursku ligu. Sina, koji nije imao prethodnog trenerskog iskustva, doveo je u stručni štab kao pomoćnog trenera. Čak ni Fatih Terim to ne može da učini u Turskoj. Ili bi se takav događaj smatrao amaterskim čak i u Osmanlısporu? Vidjeli smo da je Bjeličin sin, koji je u klubu imao funkciju mentalnog trenera, izlazio na teren i učestvovao u vježbama s loptom na mnogim treninzima", piše ovaj novinar.

Izvor: MN PRESS

Tu nije kraj, pošto dodaje da je Bjelica insistirao da nijedan fudbaler ne može da ima veću platu od njega - i zato je otjerao Marka Bartru - dok je sam pokušavao da vodi prelazni rok.

"Upravu je ostavio u teškoj situaciji kada je rekao da je potpisao jednog igrača, a ispostavilo se da je u pitanju Bruno Petković. Potom je tražio i privatni avion za svoju suprugu da se vrati u Hrvatsku, a navijači su mislili da je za Petkovića, međutim sve je bilo potpuno drugačije", navodi novinar i dodaje da je poslije toga propao dogovor sa Dinamo.

U daljoj inkriminaciji turskog trenera navodi se da "nije volio domaće fudbalere" i rijetko je pričao sa Turcima, čak ni prevodioca, a kada bi god neko pokušao da priča o fudbalu - kod njega se sve svodilo na transfere. Samo je razmišljao o prelaznom roku, a ne o taktici, navodi turski novinar i dodaje da "niko od aprila nije razumio njegov način fudbala".

"Bjelica je osoba koja vrlo učinkovito govori i može da utiče na ljude kada govori. Tako je, ne radeći ništa, a uvjeravajući ljude da je napravio puno, uspio da ostane u klubu šest mjeseci, a za to kratko razdoblje samo za vlastitu platu od kluba je dobio više od 2,3 miliona evra. Nevjerovatno lijep oproštaj za njega", zaključuje se u tekstu turskih novinara koji očigledno nisu mogli očima da vide Nenada Bjelicu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC