• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Bjelica dobio šansu karijere! Vodiće klub iz Bundeslige!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski trener Nenad Bjelica, kojem je prećeno smrću i koji je "otpuživan" da je Srbin, sada će raditi u Bundesligi.

 Nenad Bjelica novi trener Union Berlina Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih fudbalskih trenera u Hrvatskoj dobija šansu karijere - Nenad Bjelica (52) je novi šef stručnog štaba Union Berlina i taj klub će pokušati da izvuče iz veoma neugodne situacije. Njemački tim saopštio je na društvenim mrežama da je angažovao Bjelicu, ali nije otkrio previše detalja o potpisanom ugovoru sa trenerom.

"Dobar dan, Nenad Bjelica i Danijel Jumić", napisao je Union Berlin na društvenim mrežama uz fotografiju novgo trenera i njegovog prvog pomoćnika. Njih dvojica će imati izuzetno težak zadatak da preokrenu sezonu njemačkog tima, koji je prethodne sezone bio iznenađenje Bundeslige u pozitivnom, a ove sezone u negativnom smislu.

Union Berlin je u subotu remizirao protiv Augsburga, a osvojeni bod u 12. kolu Bundeslige omogućio im je da pobjegnu sa dna tabele - sada imaju sedam osvojenih bodova i zauzimaju pretposljednje mjesto na tabeli. Loše im ide i u Ligi šampiona, gdje su u prva četiri meča osvojili samo jedan bod i sada su posljednji na tabeli grupe u kojoj su još Real Madrid, Napoli i Braga.

Bjelica se ovog izuzetno teškog zadatka prihvatio nakon samo nekoliko mjeseci pauze u trenerskoj karijeri, pošto je nedavno dobio otkaz u turskom Trabzonu sa kojim nije imao impresivne rezultate. Prije toga je stručnjak, kojeg u Hrvatskoj povremeno nazivaju "najboljim Ex-Yu trenerom" vodio Osijek, a najpoznatiji je iz trenerskog mandata u zagrebačkom Dinamu. Bjelica je trenersku karijeru počeo u Austriji, radio je još i u Italiji i u Poljskoj, prije nego što je sjeo na klupu Zagrepčana.

U Njemačkoj će sarađivati sa Danijelom Jumićem (37), još jednim fudbalskim stručnjakom iz Osijeka. On je nakon igračke karijere u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj, Slovačkoj i Albaniji uplovio u trenerske vode i samostalno je radio u Jadranu iz Poreča i Istri iz Pule. U prethodnom periodu vodio je mlađe kategorije Osijeka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC