• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično! Prosinečki novi selektor reprezentacije Crne Gore

Robert Prosinečki, novi je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSCG.

 Robert Prosinečki novi selektor Crne Gore Izvor: MN PRESS

Nacionalni tim Crne Gore čekao je na novog kormilara od 8. decembra kada je Miodrag Radulović saopštio da neće ostati na klupi “sokola” po isteku trogodišnjeg mandata.

Fudbalski savez Crne Gore se odlučio da jedna od najvećih igračkih legendi sa ovih prostora - nekadašnji šampion Evrope sa Crvenom zvezdom, trećeplasirani sa Mundijala sa Hrvatskom i bivši igrač Reala i Barselone - bude nasljednik Miodraga Radulovića.

Čovjek koji je nakon velike igračke karijere kao trener vodio klubove u Srbiji, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, već ima dosta iskustva na selektorskoj poziciji pošto je sa klupe predvodio Azerbejdžan i Bosnu i Hercegovinu.

Azerbejdžan je vodio od 2014. do 2017, a u Južnom Kavkazu i dalje važi za najuspješnijeg selektora uz čuvenog Njemca Bertija Fogtsa. U tom periodu upisao je nekoliko zapaženih rezultata, poput remija sa Hrvatskom, Norveškom i Češkom, a pod njegovim vođstvom ta selekcija je upisala i najubjedljiviju pobjedu u istoriji - 5:1 protiv San Marina.

Prosinečki je selektor BiH postao 4. januara 2018. godine. U 22 utakmice ostvario je devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. U UEFA Ligi nacija Diviziji "B" pobijedio je s BiH te osigurao baraž za EURO 2020. Ipak, tamo pod vođstvom Dušana Bajevića nije uspjela da prođe Sjevernu Irsku.

Prekid saradnje s FS BiH ostvario je nakon očajnih nastupa u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, gdje je BiH završila kao četvrta u grupi "J".

Prosinečki je sedmi selektor Crne Gore, a drugi koji dolazi iz Hrvatske - nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića, Ljubiše Tumbakovića, Faruka Hadžibegića i Radulovića.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević i on bili su jedni od predvodnika zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. pokorila Evropu i svijet.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC