• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska promjena - uvodi se plavi karton u fudbalu!

Autor Dragan Šutvić

Otkriveni prvi detalji.

 Uvodi se plavi karton u fudbalu  Izvor: mondo.ba

Fudbalska pravila će poslije 50 godina doživeti veliku promjenu, uvođenje plavog kartona! On će značiti da igrač zbog grubog faula ili neprimerenog ponašanja izlazi iz igre na 10 minuta i potom se vraća u igru. Poslije pola vijeka primjene samo crvenog i žutog kartona, ova promjena biće veliko osvježenje za najpopularniji sport.

Prema pisanju britanskog "Telegrafa", revolucionarna mjera biće usvojena u nadležnom tijelu Međunarodnog odbora fudbalskih saveza, koje određuje fudbalska pravila i osnovano je 1986. godine. Očekuje se da novo pravilo bude primijenjeno u utakmicama engleskog FA Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a Fudbalska asocijacija Engleske nagađa da bi sve moglo da bude pokrenuto sljedeće sezone.

Plavi kartoni probno su uvođeni u Velsu, a odlučeno je da bude plave boje samo da bi se razlikovali od žutog ili crvenog kartona. Takođe, Portugal je već uveo novu boju kartona, da bi njom istakao akt fer-pleja na terenu.

U oktobru prošle godine u Portugalu je u petoj ligi prvi put korišćen buheli karton i pokazan je igraču koji nije htio da šutira na gol kada je defanzivac protivničkog tima pao na teren i žalio se na povredu. Napadač tog petoligaša je odmah shvatio da mu je protivnik povrijeđen i zato se okrenuo od gola, a sudija ga je nagradio bijelim kartonom, dok je publika aplaudirala.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC