• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavlja se borba Partizana za šampionsku titulu, a prvo proljećno kolo je uspješno preskočeno.

 Superliga Srbije uživo Javor Partizan prenos Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana pobijedili su danas u Ivanjici ekipu Javora sa 1:0, u utakmici 20. kola Super lige Srbije. Partizan je upisao 16. pobjedu od početka šampionata i prvi je na tabeli sa 50 bodova, odnosno ima četiri više od Crvene zvezde koja će kasnije danas dočekati Voždovac. Javor je na 12. poziciji sa 21. bodom.

U prvom poluvremenu meča apsolutno ništa nije viđeno po lošem terenu u Ivanjici, osim prekida, faulova i žutih kartona. Prvo pravo uzbuđenje viđeno je tek u 62. minutu i tada je Partizan poveo.

Nikola Antić je izveo aut, a Nemanja Nikolić je prebacio loptu do Mateusa Saldanje koji je petom savladao golmana domaćeg tima Strahinju Manojlovića.

Crno-bijeli su se poslije tog gola povukli, a dodatno su bili primorani na ofanzivu od 77. minuta kada je Antić zaradio drugi žuti karton. Javor je bio konkretniji do kraja meča, ali nije uspio da stigne do izjednačenja.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu Super lige Srbije dočekati IMT, dok će Javor gostovati niškom Radničkom.

16:02

KRAJ - 0:1!

Partizan je pobedio Javor u Ivanjici golom Saldanje, nakon trenutka genijalosti brazilskog napadača, ali i Nemanje Nikolića.

15:58

Nadoknada...

Igraće se još četiri minuta u Ivanjici. Toliko vremena ima Javor da izbegne poraz.

15:57

89. minut - Obradović, 0:1!

Prebacio je Radovan Ćurčić svoje najviše fudbalere u napad, kako bi iz vazduha zapretio Partizanu, ali za sada ni to ne daje rezultata. Milan Obradović je pokušao, ali je njegov udarac otišao pored gola.

15:47

80. minut - Promene!

Zlatan Šehović ulazi umesto Saldanje kako bi popunio Antićevo mesto, dok je Mićić zamenio Dolmagića i to je najava ofanzivnijeg Javora u finišu.

15:45

77. minut - Crveni karton, 0:1!

Zbog druge javne opomene isključen je levi bek Nikola Antić, nakon što je zaustavio opasan napad Javora. Ivanjičani su opasno pripretili iz slobodnog udarca sa dobre pozicije, a imaće i oko 15 minuta da sa fudbalerom više stignu do velikog boda protiv lidera Superlige.

15:40

72. minut - Napada Javor, 0:1!

Preko bekova su probali Ivanjičani - prvo Miletić, a zatim i Milošević oprobali su udarce i nisu uspeli da zatresu mrežu. Partizan je prestao da napada nakon postignutog kola i stečene prednosti.

15:30

62. minut - GOL, Saldanja, 0:1!

Samo nekoliko sekundi nakon izmena koje je napravio Igor Duljaj Partizan stiže do prednosti. Antić je bacio aut sa leve strane, rezervista Nemanja Nikolić glavom prebacio loptu u peterac, a tamo je Saldanja postigao 15. gol u Superligi ove sezone!

Izvor: YouTube/FK Partizan Belgrade

Pre pogotka Saldanje u igru su ušli Nikolić koji je zamenio Natha i Ksander Severina koji je na terenu umesto Alda Kalulua.

15:24

57. minut - Dvostruka izmena!

Umesto Leandra i Bajerea na terenu su sada Milan Obradović i Luka Ratković.

15:23

55. minut - Prva velika šansa, 0:0!

Ubacio je Natho loptu u kazneni prostor, Leandro Pinto loše intervenisao, a Strahinja Manojlović maestralno sprečio pogodak Partizana, odnosno autogol svog saigrača. Javor je još jednom odbio napade!

15:12

46. minut - Nastavljamo!

Sudija Ilić dao je znak da se nastavi meč Javora i Partizana u Ivanjici.

15:05

Bez šuta!

Tokom prvog dela meča u Ivanjici nismo videli šut u okvir gola, ni na jednoj strani terena... Ako je suditi po tome, vrlo siromašna utakmica Javora i Partizana.

14:55

Poluvreme - 0:0!

Završen je prvi deo meč u Ivanjici, a Partizan i Javor su nam ostali dužni golova i dobrih šansi. Igralo je 52 minuta zbog najmanje tri ozbiljnija prekida, ali i jedne izmene u redovima domaćih. Ipak, utisak je da mogli da vidimo i više u dosadašnjem toku meča.

14:48

Nadoknada!

Igraće se još sedam minuta u prvom delu meča. Nismo videli mnogo šansi, ali je zato bilo nekoliko strašnih duela na sredini terena, koji su "nagrađivani" žutim kartonima.

14:43

40. minut - Odbranio se Javor, 0:0!

Dva puta je Bibars Natho ubacivao loptu u kazneni prostor - prvo nakon slobodnog udarca, zatim i nakon kornera, ali su fudbaleri Javora uspeli da sačuvaju mrežu. Još nismo videli pravu, veliku šansu na današnjem meču.

14:36

33. minut - Izmena!

Trifunović za sada ostaje u igri, ali Dukure ne može da nastavi meč. Umesto veznog fudbalera za Javor će u nastavku meča igrati Stefan Marjanović, zimsko pojačanje kluba.

14:32

29. minut - Povrede, 0:0!

Nakon duela na tridesetak metara od gola Partizana ostao je da leži Bubakari Dukure, a čini se da na njegovom licu ima krvi. Pored njega leži i mladi Nemanja Trifunović, bonus u ekipi Partizana. Ukoliko on ne bude mogao da nastavi meč, u igru će Samed Baždar koji se već zagreva pored terena.

14:29

26. minut - Kartoni, 0:0!

Prvo je opomenut neko sa klupe Partizana, možda čak i šef struke Igor Duljaj, zatim defanzivac Javora Kopitović, a ubrzo i Bibars Natho. Poslednji u nizu igrača koji su završili u beležnici Milana Ilića je defanzivni vezni je Leonard Ovusu.

14:24

22. minut - Grub Kopitović, 0:0!

Imao je Partizan kontru, ali je boris Kopitović zaustavio Saldanju grubim prekršajem na sredini terena. Bila je to idealna prilika da se lopta ubaci pred gol, ali crno-beli nisu kreirali šansu za postizanje pogotka.

14:20

18. minut - Sudar!

Nezgodan sudar Dina Dolmagića i Svetozara Markovića, zbog čega je na nekoliko desetina sekundi prekinut meč u Ivanjici. Čini se da će obojica fudbalera nastaviti meč sa čalmama na glavi.

14:14

11. minut - Miran deo meča, 0:0!

Nije bilo većih uzbuđenja na početku utakmice u Ivanjici. Javor pokušava da igra fudbal, što je lepo videti na meču protiv favorita.

14:03

1. minut - Počinjemo!

Za fudbalere Javora i Partizana počela je prolećna polusezona, u kojoj imaju različite ciljeve. Tim iz Ivanjice bori se za opstanak, gosti iz Beograda za titulu.

13:55

Ivanjica kao domaći teren!

Partizan ima deset uzastopnih pobeda u Ivanjici, protiv Javora. Ovaj niz traje još od maja 2011. godine, kada je poslednji put u gradu pod Golijom Javor uspeo da otkine bod favorizovanim gostima iz Beograda.

13:40

Službena lica!

Za pravdu će biti zaduženi:

  • Glavni sudija: Ilić Milan
  • Prvi pomoćni sudija: Marjanović Aleksandar
  • Drugi pomoćni sudija: Antić Nikola
  • Četvrti sudija: Živković Aleksandar
  • Delegat: Bukvić Miroslav
  • Kontrolor suđenja: Jovanović Goran
  • VAR: Simović Novak
  • AVAR: Simović Miloš
13:25

Šta muči Duljaja?!

Trener Partizana vodio je crno-bele kroz fantastičan jesenji deo sezone u srpskom fudbalu i liderskog mesta na zimskoj pauzi, a sada treba nadograditi tim iz prvog dela sezone. Bilo je odlazaka, bilo je dolazaka i Partizan nikako nije slabiji, ali... Postoji problem koji Duljaj rešava u hodu.

Zbog pravila o bonus igračima trener Partizana ima probleme. Jesenas je Mihajlo Ilić bio zacementiran u timu, a njegov naslednik Nikola Miličić povređen je i ne može na teren. Štoper koji je kragujevačkom Radničkom plaćen 500.000 evra propustiće početak prolećnog dela prvenstva, pa Duljaj u Trifunoviću vidi rešenja za bonusa. Jedna od opcija je i Samed Baždar o kojem je pohvalno govorio!

13:10

Rezervisti!

Javor: Popović, Raičević, Eliomar, Ilić, Marjanović, Mićić, Obradović, L. Petrović, Ratković, Selenić, Skoko

Partizan: Krunić, Baždar, Kastiljo, Goh, Nikolić, Saničanin, Šćekić, Šehović, Severina, Stjepanović, Živković

13:00

SASTAVI!

Javor: Manojlović - Leandro, Kopitović, Miletić - Dolmagić, Dukure, T. Petrović, Milošević - Bosić, Bajere, Gojković

Partizan: Jovanović - Filipović, Saničanin, Marković, Antić - Ovusu, Natho - Kalulu, Zahid, Trifunović - Saldanja

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

12:50

Prvi meč!

Fudbaleri Partizana i Javora odigrali su meč u Humskoj krajem avgusta, a crno-beli su stigli do pobede na tom susretu - 3:1! Kvinsi Menig je pogodio za prednost Partizana, Mateušu Saldanji poništen je pogodak, a početkom drugog dela majstorija Dina Dolmagića donela je izjednačenje. Ipak, Partizan je pronašao put do pobede. Golovima Aranđela Stojkovića i Mateuša Saldanje crno-beli su osvojili bodove.

12:40

Tabela!

Ovakva je situacija u Superligi Srbije trenutno:



Standings provided by Sofascore

12:30

Dobar dan!

Superliga Srbije nastavljena je u petak uveče pobedom Čukaričkog nad Radnikom iz Surdulice, ali šampionska borba u Srbiji nastavlja se danas. Fudbaleri Partizana, jesenji šampioni, prvi izazov imaju u Ivanjici gde od 14:00 igraju protiv Javora i "brane" bod prednosti koji su stekli u jesenjem delu sezone, tačnije pobedom nad Zvezdom u poslednjem kolu.

UKRATKO

  • Javor - Partizan 0:1
  • Proljećni dio sezone
  • Partizan je lider u prvenstvu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije