• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promašio sam taj penal... vidjelo ga je 12.000.000 ljudi! Stanković se sjetio izgubljenog finala: Kao da je danas!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jovan Stanković se i dalje seća penala koji je promašio pre nekoliko decenija.

 Jovan Stanković prisjetio se promašenog penala Izvor: MN PRESS

Majorka je uspjela da napravi istorijski uspjeh i da se plasira u finale Kupa Kralja i to zaslugom Srbina! Nemaja Radonjić je ušao sa klupe umjesto Kajla Larina i nakon neriješenog rezultata poslije 120 minuta meča postigao je gol sa "kreča" u penal seriji. Tako je klub sa jednog od najljepših ostrva na svijetu zakazao finale Kupa Kralja koje će igrati sa Atletiko Madridom ili Atletik Bilbaom. 

Majorka je osvojila Kup Kralja 2003. godine, a u finalima je bila 1991. 9 1998. a tada je jedan Srbin sa penala promašio za titulu! U pitanju je bio Jovan Stanković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije. Upravo je on sa pet golova u tom kupu dogurao Majorku do finala na Mestalji, a u šestom minutu meča postigao je gol u meču sa Barselonom. Kasnije je Rivaldo izjednačio, a kada je Figo promašio penal u šestoj seriji imao je šansu da donese prvi trofej klubu...

"Kao da je to finale bilo danas. Promašio sam penal protiv Barselone i rekli su da je 12.000.000 ljudi vidjelo taj promašaj", rekao je za "Radio Marku" Stanković i dao savjet ekipi za finale: "Majorka mora da bude hrabra i da igra visoki presing. Da uzme loptu na protivničkoj polovini i da napadne gol." 

Sada Majorka u sastavu ima tri Srbina - Predraga Rajkovića na golu, Matiju Nastasića u odbrani i Nemanju Radonjića naprijed, a Stanković će sasvim sigurno biti na meču. 

"I dalje sam na Majorci tu živim i uživam u životu. Gledam sve mečeve Majorke", rekao je on u razgovoru za "Marku", rekao je on i otkrio da se na Majorci ponekad druži sa Rafaelom Nadalom:

"Poznajem lično Rafaela Nadala i divim mu se. Novaka Đokovića nisam upoznao, ali to što je takav teniser stigao iz naše zemlje je za veliki ponos." 

(MONDO, N.L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC