• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se i Sučić: "Kao Hrvatu, najveća mi je želja predstavljati Hrvatsku, koja je moja domovina"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dileme više nema - BiH je ostala bez još jednog fudbalera.

 Petar Sučić Izvor: Ronald Gorsic / CROPIX / imago sportfotodienst / Profimedia

Ako je dilemma uopšte bilo, danas ih je otklonio selektor "zmajića" Igor Janković, koji je za naš portal potvrdio da Petar Sučić neće više igrati za BiH.

Selektor U21 reprezentacije BiH planirao je i na spisak uvrstio fudbalera zagrebačkog Dinama, ali se Sučić nije odazvao pozivu, nego je dan kasnije objelodanjeno da će promijeniti reprezentativni dres i ubuduće nastupati za Hrvatsku.

"Kao Hrvatu, najveća mi je želja predstavljati Hrvatsku, koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku te ću nastaviti naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Sučić u izjavi za zvaničnu stranicu HNS.

Dvadesetogodišnji vezista tako je potvrdio Jankovićeve riječi, a selektor "zmajića" nije krio razočaranje što je ostao bez još jednog bitnog igrača.

"Sučić me je zvao i rekao da je, u razgovoru sa porodicom, odlučio da ubuduće nastupa za Hrvatsku. Rekao mi je da je želio da se javi samo meni, dok će se Savez o svemu oglasiti zvanično. Zahvalio mi se jer sam mnogo uticao na njegovu karijeru, čak i dok je bio rezerva, njegova karijera je rasla, pružao sam mu šansu i zbog toga je želio da mi se zahvali na svemu, ali je tražio i da razumijemo njegovu odluku", rekao je Janković.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Pogledajte kako je raditi meni kao selektoru, koji jedan tim uigrava u prijateljskim utakmicama, a neki potpuni drugi nastupa u kvalifikacijama. O kakvim rezultatima da pričamo? Razvijamo igrače za druge reprezentacije, dva ključna igrača su promijenila dres, dok je Bašić otišao u A reprezentaciju. Igramo sa dvije-tri godine mlađom reprezentacijom i teško je praviti rezultat kad nam svako malo igrači odlaze“, dodao je on.

Podsjetimo, prije Sučića istu odluku donio je i Silvio Ilinković, fudbaler mostarskog Zrinjskog, koji će takođe u budućnosti nositi "kockasti" dres.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC