• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poginuo reprezentativac Palestine (39)

Autor Dragan Šutvić

Legendarni palestinski napadač Mohamed Barakat ubijen je u vazdušnom napadu Izraela.

 Poginuo palestinski fudbaler  Izvor: X/Aida Celtic

Nove strašne vijesti dolaze iz Pojasa Gaze gdje je ubijen Mohamed Barakat! Nekadašnji reprezentativac Palestine je sa 39 godina i dalje bio aktivan fudbaler, a ubijen je u jednom izraelskom vazdušnom napadu. 

Nesrećni Barakat je za reprezentaciju Palestine odigrao tri utakmice, a nastupao je za nacionalni tim i u fudbalu na pijesku. Zvali su ga "Legenda Kan Junisa" jer je u tom klubu ostavio najveći trag, a posljednja ekipa mu je bila Ahli Gaza. Posljednji gol za ovaj klub je postigao u avgustu, što mu je bio 114. pogodak u karijeri.

"Kakav ogroman guibitak na terenu i van njega za palestinski fudbal. Igrao sam protiv njega, bio je brz i pametan. Nevjerovatan golgeter. Van terena bio je ljubazan i druželjubiv, svačiji drag prijatelj", rekao je defanzivac Kadamat al Magazija Kalid Abu-Habel Al Džairi i nastavi: "Previše sam bijesan. On je fudbalska ikona. Sport u Gazi je izgubio mnogo tokom rata, koliko još moramo da izgubimo? Sportska zajednica u Gazi se jednostavno raspada."

U sastavu Kan Junisa je bio i kapiten, a nastupao je i za klubove na Zapadnoj Obali, u Jordanu kao i u Saudijskoj Arabiji za Al Šoalu. Do sada je veliki broj palestinskih sportista poginuo u ratu između Izraela i Palestine, između ostalih košarkaš Basim al-Nabahin, fudbaler Rašid Dabur, kao i fudbaler Ahmad Avad, a ubijen je i Hani Al-Masdar, jedan od najpoznatijih palestinskih fudbalera ikada. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC