• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najgori tim ikad" ponovo izgubio! Novi selektor, najgori mogući protivnik i opet - PORAZ!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nadali su se navijači San Marina da će konačno poslije dvije decenije vidjeti pobjedu svojih ljubimaca, ali umjesto toga pobijedila ih je reprezentacija sa karipskog ostrva koje je 1493. otkrio Kristofer Kolumbo.

 San Marino izgubio od Sent Kits i Nevisa Izvor: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Prije tačno 20 godina reprezentacija San Marina upisala je posljednju pobjedu, a to se nije promijenilo ni nakon prijateljskog „derbija“ odigranog u srijedu uveče od kojeg su svi mnogo više očekivali.

Navikli su navijači San Marina da stalno gube, osnovali su i navijačku grupu koja se zove "Nema radosti" ("Brigata mai una gioia“), ali prijateljska utakmica protiv reprezentacije Sent Kits i Nevisa činila se kao idealna prilika da se stvari promijene.

Možda će vas zanimati

 U međuvremenu je umjesto Fabricija Konstantnija koji je na 20 mečeva upisao 18 poraza i dva remija, na klupu doveden Roberto Ćevoli, ali ni novi selektor, ni, reklo bi se, protivnik po mjeri (157. na FIFA rang-listi) nije pomogao.

San Marino je poražen od Sent Kits i Nevisa 3:1, i to nakon preokreta ove karipske državice koja broji oko 50.000 stanovnika.

Radovali su se domaći navijači na nacionalnom stadionu u San Marinu kada je član domaćeg Kosmosa realizovao penal za vođstvo 1:0, ali je već nakon deset minuta njegova ekipa primila gol. Do kraja poluvremena primili su još jedan, a onda je u nastavku Hari Panajioutu koji fudbalski hljeb zarađuje na Malti zabio za konačnu pobjedu Sen Kits i Nevisa – 3:1.

"Igramo kao svaku utakmicu, igramo sa srcem i dušom. Novi selektor, novi golman, samo problemi...", bio je kratak komentar jednog od članova čuvene navijačke grupe "BRIGATA MAI UNA GIOIA" koji nam se javio direktno sa stadiona.

Reprezentacija San Marina već za četiri dana imaće novu priliku da upiše prvu pobjedu još od aprila 2004. godine, a protivnik je isti.

Sent Kits i Nevis pružiće fudbalerima San Marina priliku za revanš u drugom prijateljskom meču u nedjelju, što je sigurno lakši posao nego dueli sa Slovačkom i Kiprom zakazani za juni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC