• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi pobjesnili zbog novog dresa!

Autor Dragan Šutvić

I selektor Engleske Garet Sautgejt kritikovao novi dizajn.

 Novi dres Engleske  Izvor: Profimedia

Novi dizajn dresova fudbalske reprezentacije Engleske izazvao je skandal u toj zemlji. U saradnji sa proizvođačem sportske opreme "Najki", Fudbalska asocijacija Engleske redizajnirala je i osnov engleske zastave, krst Svetog Đorđa, sveca zaštitnika Engleske od 1348. Taj krst više nije crvene boje, već je dizajniran u više boja, što je naljutilo i selektora Gareta Sautgejta.

"Mislim da mogu da naprave neobičan dizajn, ali ne možete reći da je to zastava Svetog Đorđa, jer nije. To je, zato, nešto sasvim drugačije. Najvažnija stvar na dresu Engleske su tri lava, to je stvar koja je naš simbol i to nas razlikuje od ragbi reprezentacije Engleske ili kriket reprezentacije. Veliki sam patriota, vjerujem da bi trebalo da slavimo praznik Svetog Đorđa više nego što bi trebalo, ali donekle razumijem i da ljudi ne misle da bi trebalo da mijenjamo tu zastavu", kazao je on.

Izvor: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Portparol Fudbalske asocijacije Engleske se oglasio ovim povodom.

"Novi dres Engleske ima više elementa dizajna i osmišljen je kao omaž reprezentaciji Engleske koja je 1966. godine postala prvak svijeta. Nije prvi put da je krst Svetog Đorđa obojen različitim bojama. Ponosni smo na njegove crvene i bijele boje, to je engleska zastava. Shvatamo šta to znači našim navijačima i kako tih to ujedinjuje i inspiriše i ta zastava biće visoko istaknuta na Vembliju u subotu na utakmici protiv Brazila, kao i uvijek", kazao je on.

I kompanija "Najki" morala je da se oglasi. "Nikada nam nije bila namjera da vrijeđamo, već da slavimo heroje koji su 1966. trijumfovali, kao i njihov uspjeh".

Reprezentacija Engleske će u novom dizajnu dresa nastupiti i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, na kojem će u grupnoj fazi igrati protiv Srbije, Slovenije i Danske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC