• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesijev idol žestoko udario po sadašnjoj generaciji: "Mi smo voljeli fudbal, sad vole da se slikaju sa frizerom!"

Huan Roman Rikelme je fudbalski umjetnik koji je, kako kaže, volio fudbal. Sada je takvih malo, ako ih uopšte ima.

 Huan Roman Rikelme o današnjim fudbalerima Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Navijači Boke ga vole kao Maradonu, Lionel Mesi ga je spominjao kao svog idola, a u Viljarealu je pravo božanstvo. Sada je Huan Roman Rikelme predsjednik Boke juniors i nije mu lako. Govorio je o modernom fudbalu i odnosu igrača prema igri i utakmicama i naglasio da je jako frustriran. 

Igrač koga mnogi smatraju za posljednju "klasičnu desetku", iako nije baš bio poznat kao veliki radnik sada ističe da današnji fudbaleri ne vole igru kao njegova generacija igrača. Jednostavno, sada su društvene mreže, slava i popularnost iznad svega.

"Mi smo prije voljeli fudbal. Nije nam bilo stalo do plesanja nakon utakmica i sličnih stvari. Danas je igračima više stalo do fotografisanja sa svojim frizerom. Osjećam se zgroženo i nerviram se jer ne mogu ništa da promijenim po tom pitanju", rekao je Huan Roman Rikelme.

Rikelme sada ima 45 godina, a završio je karijeru 2015. godine. Počeo je u Boki Juniors za koju je igrao šest godina prije nego što je prešao u Barselonu. Poslije samo jedne sezone na Nou Kampu otišao je u Viljareal gdje je proveo četiri godine, a između ostalog sa "Žutom podmornicom" je stigao i do polufinala Lige šampiona. Zatim se vratio u Boju za koju je ponovo igrao od 2007. do 2014. godine. Kada je u Argentinos juniorsima završio karijeru 2015. otišao je u istoriju kao prava legenda. Za reprezentaciju Argentine je igrao na 51 meču, dao je 17 golova, a osvojio je Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine sa "gaučosima".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC