• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastrašujuće prijetnje smrću za podoricu Anhela di Marije: Recite mu da se ne vraća - sljedeći metak je za tvoju ćerku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ne ostavljamo papirnate bilješke. Ostavljamo metke i mrtve ljude iza sebe", jedna je od poruka koje su upućene porodici argentinskog fudbalera.

 Anhel di Marija Izvor: Shutterstock

Tri nepoznate osobe ostavile su porodici Anhela Di Marije prijeteće poruke.

Kako su izvijestili argentinski mediji, jutros su se na vratima kluba koji često posjećuje porodica igrača pojavile prijetnje upućene "Fideu" i njegovim voljenima, što je odmah izazvalo uzbunu među vlastima.

Prema onome što se može zaključiti u Argentini, tokom noći između nedjelje i ponedjeljka, tri osobe u automobilu su izbacile torbu sa crnim najlonom na kojoj su bile pričvršćene poruke upućene porodici igrača. Objekat je, kako su zabilježile sigurnosne kamere, bačen direktno na vrata gdje se u tom trenutku nalazii dio Di Marijine porodice.

Načelnik policije izjavio je da je pokrenuta istraga o incidentu. U posljednjih nekoliko nedjelja u Rosariju je osnovan krizni komitet kako bi se suzbili rastući slučajevi nasilja koji se šire gradom i koji, kako izgleda, uključuju i Di Mariju koji trenutno igra za Benfiku.

Plan argentinskog internacionalca bio je da se vrati u domovinu kako bi završio karijeru u Rosariju. Kako navode lokalne vlasti, neko očigledno pokušava da to spriječi, koristeći prijetnje i nasilne gestove kako bi ga natjerali da promijeni mišljenje.

"Čini mi se da je ovo više povezano sa navijačima drugih klubova. Cilj je spriječiti Di Mariju da se vrati u Rosario sentral", navodi se.

Načelnik policije je odlučio da ne otkriva sadržaj torbe od najlona i tako zadrži prijetnje upućene Di Mariji kao privatne, kako ne bi dodatno podigao tenzije. Međutim, iz argentinskih medija ipak su procurjele neke riječi. Jedan od papirića je glasio "Reci svom sinu da ne dolazi nazad u Rosario jer ćemo mu ubiti člana porodice."

"Ni Pularo vas neće spasiti", dodaje se, misleći na guvernera provincije Maksimilijana Pulara. "Ne ostavljamo papirnate bilješke. Ostavljamo metke i mrtve ljude iza sebe. Sljedeći metak je za tvoju ćerku", samo su neke od zastrašujućih poruka.

Uprkos posljednjim dešavanjima, najavljeno je da će Di Marija započeti utakmicu u utorak protiv Kostarike, rekao je menadžer Argentine Lionel Skaloni.

"Di Marija zna da ima našu punu podršku za sve što mu je potrebno. Važno je da igra, to će ga malo opustiti", rekao je Skaloni.

Rosario, jedan od najvećih agro-luka na svijetu, preplavljen je nasiljem jer su grupe trgovaca drogom privučene njegovom privlačnošću, tvrde stručnjaci, kao izlazom za slanje ilegalnih droga u druge zemlje.

Prošlje nedjelje argentinska vlada je saopštila da će uputiti prijedlog zakona u Kongres kako bi omogućila vojsci da interveniše u internim bezbjednosnim operacijama, kako bi se borila protiv trgovine drogom i kriminala u Rosariju.

Podsjetimo, slične prijetnje ranije je dobijao i Lionel Mesi, a nepoznati počinioci čak su napali supermarket u vlasništvu porodice njegove supruge, Antonele Rokucio.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC