• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga gostuje kod Igmana, Jagodić poručuje: "Pauza došla u pravi čas, u Konjic idemo rasterećeni"

Autor Haris Krhalić

Trener Sloge Vlade Jagodić najavio je gostovanje svoga tima u Konjicu.

 vlado jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Nakon dvosedmične stanke zbog reprezentativne pauze, fudbal se ovog vikenda vraća na terene Premijer lige BiH. Prvi će snage odmjeriti Igman i dobojska Sloga.

Ova utakmica će biti odigrana u Konjicu, a trener Dobojlija Vlado Jagodić u najavi utakmice kazao je kako reprezentativna pauza za njegov tim došla u pravo vrijeme.

„Ova reprezentativna pauza nam je došla u pravo vrijeme. Bili smo mnogo izmoreni putovanjima u Hercegovinu tri puta za redom. U prvoj sedmici smo se dobro odmorili, a drugoj se pripremali za gostovanje u Konjicu. Zadovoljan sam ovim periodom, igrači su odradili sve planski. Možda prvi put imam sve igrače na raspolaganju što me jako veseli“, započeo je Jagodić.

Sloga ove sezone igra odlično te predstavlja najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Nakon 23 utakmice, Dobojlije imaju samo bod manje od trećeplasiranog Veleža.

„Popravili smo igru u gostima, moram se osvrnuti na prošla dva gostovanja. Po povratku iz Antalije sam rekao da želim da mi ekipa bude drugačija nego što je bilo do tada. Pobjede u Gabeli i Širokom Brijegu je pokazala da smo na dobrom putu da pokušamo da budemo bolji na gostujućem terenu. Nastavili smo i niz nepobjedivosti i pred domaćom publikom i to nas je dovelo ovdje gdje jesmo. Po prvi put da se vama obraćam sa pozicije da smo izborili opstanak“, rekao je Jagodić.

Trener dobojskog tima očekuje teško gostovanje u Konjicu, a bilo je govora i o zgusnutom rasporedu koji je pred njegovim timom.

„Putujemo rasterećeno u Konjic, ali imamo svoj cilj i ambicije. Želimo da napravimo pomak kako na svakom treningu tako i na utakmici. Pita se i Igman. Dva puta su nas pobijedili u Konjicu. Ovdje smo ih jedva pobijedili i u Kupu. Ekipa su koja se grčevito bori za opstanak, mi to znamo. Međutim, mi ovako rasterećeni možemo biti i bolji nego što smo bili. Nemamo mnogo vremena za neke analize, ubitačno je prije pauze tako se i nastavlja. Devet utakmica imamo za odigrati u mjesec dana. Svi su u kombinaciji za te mečeve, uključujući i četiri juniora. Svi su rasporedi jasni i idemo od utakmice do utakmice. Sada je fokus Igman, jedan sastav sa mnogo iskusnih igrača i naravno treba pomenuti povratak Denkovića koji im je bitan igrač“, rekao je Jagodić pa dodao:

„Njima samo tri boda igraju ulogu i mi se spremamo cijelu sedmicu za to. Dolaskom posljednja dva igrača ja sam ispunio cilj da imamo adekvatnu zamjenu za svaku poziciju, tako da neće biti iznenađenje da ako neko očekuje da bude u sastavu, ne putuje u Konjic. Očekuje korektnu igru i da ćemo mi biti u vrhu bez obzira na rezultat. Sve ono što je dobro ćemo njegovati da bude bolje, a ono loše popraviti da se ne ponavlja.“

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC