• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati "oteli" vunderkinda, pljušte uvrede: Petre, sramoto! Ako te sretnem...

Autor Dragan Šutvić

Talentovani fudbaler Dinama Petar Sučić

 Uvrede za Petra Sučića  Izvor: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

Petar Sučić (19) rođen je u Livnu, igrao je za mlađe kategorije Bosne i Hercegovine, ali će najvjerovatnije u budućnosti nositi dres Hrvatske. To je ko zna koji po redu slučaj da je Hrvatska "otela" fudbalera komšijama, međutim dugo se nije desilo da reakcije budu burne kao u slučaju zadnjeg veznog Dinama.

Sučićev nekadašnji saigrač iz Bugojna, malo poznati Ibrahim Dagoja, pobjesnio je na društvenim mrežama i direktno je prozvao budućeg reprezentativca Hrvatske. Uz podsjećanje da su "svi znali da će uspjeti" kada su ga vidjeli u mlađim kategorijama, Dagoja je dodao: "U dresu Hrvatske si trenirao, u našem gradu se zajedno gledaju utakmice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zajedno navijamo. Kroz karijeru sam nosio šahovnicu na svom dresu i nikada mi to nije bio problem. Nikada zbog toga nisam imao problem, bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio", napisao je.

"Zaboravio si odakle si došao i ko te gurao kada nitko nije znao za tebe. Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada. Svi znamo ko si i što si bio, odakle si počeo. Nismo od tebe tražili da igraš za Bosnu i Hercegovinu, ali nemoj nikada iznositi laži i vrijeđati ljude koji su ti pomogli da budeš tu gdje jesi."

Podsetimo, Sučić je po odluci da dres Bosne i Hercegovine zamijeni dresom Hrvatske, rekao da je odlučio zajedno sa porodicom i da je to bila teška odluka. "Baka je bratu i meni kupovala uglavnom Modrićeve dresove. Znate, u BiH nije bilo puno dresova hrvatske reprezentacije i, kad bi došli, obično su bili od jednog igrača, samo Luke Modrića", naglasio je mladi fudbaler, jedna od najvećih uzdanica Dinama.

Sučić je inače na pozajmici u Dinamu iz Zrinjskog, a ove sezone odigrao je 32 utakmice i na njima zabilježio gol i asistenciju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

00

Sta lupa ovaj mali, u Prijedoru imas i uvijek bilo kupiti dresove pola hrvatske reprezentacije

Мићифор

@00 Шта ће и коме у Приједору дрес репрезентације 'ндх' ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC