• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno! Prva gostujuća pobjeda Želje u sezoni! Dejan Vidić promašio penal, pa se povrijedio, a plavi pregazili Slogu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sarajevski Željezničar je tek u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine upisao prvu gostujuću pobjedu! Savladao je dobojsku Slogu u Modriči rezultatom 0:3 (0:0).

 Sloga Željezničar PL BiH 25. kolo Izvor: FK Željezničar, Adem Ćatić, www.1921.ba

Željezničar je pobjegao iz opasne zone!

Sloga - Željezničar 0:3 (0:0)
/Štilić 47, Krpić 53, Hiroš 90+2/

Izabranici Brune Akrapovića su stigli na megdan dobojskoj Slogi kako bi poslije 12 uzastopnih gostujućih poraza prekinuli taj crni niz, a i kako bi, barem na kratko, pobjegli iz zone ispadanja pred sjednicu Skupštine kluba sa "Grbavice", na kojoj će biti poznato ko će voditi klub nakon ostavki aktuelnog rukovodstva.

I uspjeli su u svojoj namjeri, iako je moglo da bude i drugačije da je Dejan Vidić pogodio iz jedanaesterca u prvom poluvremenu. Ovako, plavi sa "grbavice" su u nastavku pogocima Semira Štilića i Sulejmana Krpića osigurali, a Amer Hiroš potvrdio prvi gostujući trijumf ove sezone.

U devetom minutu, poslije greške Dejana Popare na sredini terena, uslijedila je brza kontra Željezničara, ali je udarac Semira Štilića odbranio golman Sloge Elvir Trako, a potom opasnost otklonio Bojan Batar.

Šest minuta kasnije, golman Dobojlija je ponovo bio na visini zadatka, nakon što je iz slobodnog udarca sa 20-ak metara pokušao Amer Hiroš, a onda i zaustavio traljav udarac Sulejmana Krpića glavom s pet-šest metara.

Prvi opasniji napad domaćih dogodio se u 25. minutu kada je po lijevoj strani dobro prošao Veselinović, ali je loše centrirao, da bi samo minut kasnije, Luka Božičković šutirao ka golu u stopostotnoj šansi, a neko od igrača Želje je igrao rukom.

Sudija Miloš Gigović je opravdano pokazao na penal, a Dejan Vidić je preuzeo odgovornost i promašio!

Bolje rečeno, golman Želje Vedad Muftić je sjajno odbranio uz pomoć stative i spriječio napadača Sloge da se izjednači sa Nemanjom Bilbijom, kapitenom Zrinjskog, na vrhu liste najboljih golgetera Premijer lige BiH (17 pogodaka).

Do odlaska na odmor, Sloga je imala i u samom finišu šansu preko Srđana Grabeža, ali nije bio precizan pa je prvo poluvrijeme završeno bez pogodaka.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Željo je stigao do prednosti majstorskim golom Semira Štilića!

Golman Sloge je istrčao na loptu izvan kaznenog prostora i u maniru trećeg beka glavom ispucao loptu, koju je iz prve uhvatio Štilić i lob udarcem pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa - 0:1.

Samo dva minuta kasnije Sulejman Krpić je zatresao dobojsku mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Ipak, plavi sa "Grbavice" su udvostručili vođstvo nakon što se lopta dva puta odbijala od prečke gola Sloge, a Krpić je treći put glavom sproveo do mreže - 0:2.

Nastavili su izabranici Brune Akrapovića da napadaju, a mogao je Stefan Radinović u 57. minutu da riješi pitanje pobjednika, ali se umjesto udarca odlučio na centaršut, pa je propala nova prilika gostiju.

Pokušao je trener Dobojlija Vlado Jagodić dvostrukom izmjenom da pokrene svoje igrače - izveo je Božičkovića i Veselinovića a na teren poslao Nikolu Dujakovića i Srđana Mrzića, ali to nije donijelo željeni rezultat.

Mogla je Sloga do kraja još nekoliko puta da vadi loptu iz svoje mreže.

Grabež je u 60. minutu sa gol linije izbacio loptu nakon šuta Štilića, koji je prethodno napravio dar-mar u kaznenom prostoru Sloge, ali nije bilo novog gola Želje. Potom je nakon nove kontre gostiju Aleksandar Boljević pogodio stativu u 62. minutu.

Pobjedu Želje "ovjerio" je Amer Hiroš u sudijskoj nadoknadi kada se dobro snašao u kaznenom prostoru i pogodio malu mrežu - 0:3.

Osim poraza, 11. u sezoni za brigu dobojskog tima je i povreda Dejana Vidića, kojeg je u duelu u glavu udario Edin Cocalić, pa je visoki centarfor morao da iziđe iz igre. Nadamo se da nije ništa ozbilljno i da će se Vidić biti spreman za ključne mečeve u šampionatu i u polufinalu Kupa BiH protiv Zrinjskog.

Sloga: Trako, Redžić, Božićković, Veselinović, Popara, Batar, Milanović, Kvesić, Grabež, Varga, Vidić. Trener: Vlado Jagodić

Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Mekić, Hiroš, Štilić, Karić, Galić, Krpić, Boljević. Trener: Bruno Akrapović



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

op

Šta bi sa Slogom odjednom? Što svima daju bodove

Ma

@op Malo da se zaradi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC