• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović poslije novog trijumfa Borca: Greškom smo vratili GOŠK u igru! Adžem: Prezadovoljan sam, sve super - no stres!

Autor Dragan Šutvić

Treneri Borca i GOŠK-a sumirali su večerašnji duel na Gradskom stadionu.

 Premijer liga BiH Borac GOŠK izjave Adžema i Marinovića Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Prvo od posljednja četiri premijerligaška kola zaključeno je trijumfom Borca nad GOŠK-om (3:1).

Vratili su crveno-plavi time prednost nad pet bodova u odnosu na Zrinjski u borbi za titulu i na najbolji način najavili prvi meč finala Kupa BiH, protiv Zrinjskog u Mostaru (8. maj, 18.00).

Izvor: Šatara Nebojša/MONDO

"Imali smo od samog početka igrača više (isključen Račić u 3. minutu, op.a), tri-četiri dobre prilike, ali smo tek u pretposljednjem minutu došli do vođstva koje smo u drugom poluvremenu uduplali i onda smo imali jednu grešku gdje se GOŠK vratio. Došli smo kasnije do trećeg gola i nove pobjede, čestitam igračima", rekao je za TV Arena sport trener Borca Vinko Marinović u odjavi meča.

Imao je strateg Banjalučana kadrovskih problema pred ovaj duel. Nije mogao zbog povreda da računa na oba beka, Sebastijana Ereru Kardonu i Zorana Kvržića, a tokom meča se povrijedio strijelac prvog gola Jakov Blagaić.

"Vidjećemo šta je sa njim, imali smo i pred ovu utakmicu određenih problema. Bilo je viroze i još nekih situacija, nismo željeli da rizikujemo, tako da smo se i danas prilagodili tome. To je takmičenje na dva fronta, ali imamo do srijede dovoljno vremena. Sad je najbitnije da se odmorimo i najbolje pripremimo što možemo za ovu utakmicu sa Zrinjskim u finalu Kupa", zaključio je Marinović.

Zanimljivo izlaganje je pred kamerama imao trener GOŠK-a Admir Adžem.

"Prije svega, želim da pohvalim svoju ekipu, da im se zahvalim na borbenosti i trudu, Dali su sve od sebe i zaslužuju svaki respekt. Ja želim da se bavim ovim poslom još dugo, tako da – no stres", rekao je trener Gabeljana Admir Adžem za TV Arena sport poslije meča.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

GOŠK je u ovom duelu nastupio bez nekoliko standarnih prvotimaca. Kako su se pokazale zamjene?

"Prezadovoljan sam, sve ok, sve super", odgovorio je strateg GOŠK-a, koji tri kola prije kraja ima pet bodova više od pretposljednjeg Tuzla sitija u borbi za opstanak.

"Vidjećemo koliko će nam bodova biti potrebno, mi ćemoi svaku utakmicu ići da pobijedimo, pa ćemo vidjeti na kraju da li će nam biti potrebno tri, šest ili devet bodova. Kakva je ova liga, nikad se ne zna", istakao je Adžem.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC