• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac danas igra za "duplu krunu" – Zrinjski za treću titulu u Kupu BiH

Autor Haris Krhalić

Može li Zrinjski slaviti i u trećem finalu Kupa BiH ili će Borac do prve "duple krune" u istoriji?

 Borac Zrinjski finale Kupa BiH Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca i Zrinjskog će danas od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrati revanš utakmicu finala Kupa BiH.
Mostarci su u prvom meču slavili pred domaćom publikom sa 1:0, a strijelac gola vrijednog trijumfa bio je Mario Ćuže u 30. minutu.

Banjalučki klub danas ima priliku da prvi put u istoriji dođe do duple krune, a biće ovo četvrti put da crveno-plavi igraju finale kup-takmičenja. Banjalučani su samo jednom osvojili pehar i to 2010. godine kada su u finalu zahvaljujući prvilu gola u gostima bili bolji od Željezničara. U utakmici igranoj na Gradskom stadionu bilo je 1:1 dok je na Grbavici meč okončan rezultatom 2:2.

Golove za Borac su postigli Stevanović u šestom minutu i Kajkut u 26. minutu. Željezničar je u drugom poluvremenu smanjio na 2:1 pogotkom Višće u 49. minutu da bi konačan rezultat postavio Bešlija u 55. minutu.

Anketa

Ko će do titule u Kupu BiH

  • FK Borac

    63.64% (14)

  • HŠK Zrinjski

    36.36% (8)

Ko će do titule u Kupu BiH

Rezultati

Borac je prvi put u finalu najmasovnijeg takmičenja igrao u sezoni 2003/04, a titula je na kraju pripala fudbalerima Modriče. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a fudbaleri Modriče su bili spretniji u penal-seriji (4:2).

Crveno-plavi su drugi poraz u finalu doživjeli relativno nedavno odnosno u sezoni 2020/21 kada ih je savladalo Sarajevo, ponovo nakon jedanaesteraca.

S druge strane, Zrinjski je do sada dva puta igrao u finalu Kupa BiH i oba puta slavio.

Prvi put je to bilo 2008. godine kada su nakon ukupnih 3:3 u dvije utakmice nakon jedanaesteraca savladali Slobodu. „Plećimi“ su do trojefa Kupa BiH došlo i prošle sezone minimalnom pobjedom nad ekipom Veleža.

Što se tiče ovosezonskih utakmica ova dva kluba u Banjaluci, puno više razloga za zadovoljstvo ima ekipa Zrinjskog. Mostarci su u tri meča na Gradskom stadionu ostali neporaženi te su slavili u prethodne dvije utakmice dok je prvi meč završen bez golova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC