• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog pred revanš finala Kupa BiH u Banjaluci: Da se vratimo s peharom, ali prvi meč nije prava slika Borca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Željko Petrović, trener mostarskog Zrinjskog, najavio je revanš utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca, koja se igra u četvrtak u Banjaluci.

 Željko Petrović najavio finale Kupa BiH protiv FK Borac u Banjaluci Izvor: FK Borac

Crnogorski trener s klupe "plemića" Željko Petrović govorio je u srijedu o predstojećem revanš susretu finala Kupa BiH protiv banjalučkog Borca, koja se igra u četvrtak s početkom u 18 časova.

"Sve je spremno za spektakl u Banjaluci, koliko sam čuo, stadion će biti pun, igraju dvije najbolje ekipe, vodimo 1:0 iz prve utakmice i mislim da treba da odemo gore da odigramo hrabro, da stavimo na sto..., da ne izgovorim riječ koju treba da kažem, i probamo da osvojimo Kup BiH. Sezona bi bila fenomenalna da uzmemo trofej nakon igranja grupne faze Konferencijske lige i drugog mjesta u prvenstvu. To bi bilo odlično za navijače - naše Ultrase, koji nas svuda prate i naravno za sam klub. Svaki trofej je trofej. Imam puno povjerenje u igrače i maksimalno smo spremni, iako imamo personalnih problema. Nedostaje nam par dobrih igrača, ali da ne pričam o tome jer ne tražim izgovor. Ostali su zdravi i spremni da iznesu teren sutra i ako Bog da da osvojimo taj Kup", rekao je Petrović.

Izvor: HŠK Zrinjski Mostar

Šef struke Zrinjskog potom je objasnio na koji način će po njegovom mišljenju igrati banjalučki crveno-plavi u revanšu u kojem će "odlučiti nijanse".

"Borac će prema njihovom stilu igre možda opreznije da počne, ali kako utakmica bude odmicala, krenuće naprijed jer im ne odgovara rezultat iz prvog meča. Ne vjerujem ni da će mnogo čekati, a mi treba da budemo pametni, iskusni i da probamo da sami ne napravimo neku grešku i častimo ih. Dva najbolja tima - prvak protiv drugog, detalji će odlučivati utakmicu. Treba biti fokusiran, ne praviti gluposti i prekršaja tamo gdje to ne treba, i iz dvije-tri prilike moramo dati gol. Mi smo ekipa koja voli da igra, Borac isto tako, posebno kod kuće su mnogo kvalitetni, tako da će biti nadigravanja. Ali, opet detalji će odlučiti".

Petrović nije želio da otkrije imena "par kadrovskih problema", ali jasno je da Zrinjski u Banjaluci neće moći da računa na kapitena Nemanju Bilbiju, koji je operisan, kao i od ranije povrijeđenog Silvija Ilinkovića.

"Imamo još neke probleme, ali svi oni žele da igraju. Ponosan sam na njih, čak i ako su bolesni žele da nastupe i daju maksimum. To govori sve o njima i nama jer oni stvarno žele. Igrao sam 20 godina i znam kako je u tim situacijama, ali oni svi žele da igraju što mi daje volju, snagu i želju da napravimo uspjeh i vratimo se sa peharom u Mostar".

Prema njegovim riječima, značilo bi Zrinjskom da ne nastupi Jakov Blagaić u ekipi Borca.

"Igrati kod kuće i u gostima su različite, ne znam da li je Blagaić kod njih spreman, a on je veoma važan igrač od polovine pa nagore. On diktira tempo, ima dobre standardne situacije i generalno je dobar igrač".

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Na kraju se osvrnuo i na prvi meč "Pod Bijelim brijegom" u kojem je njegova ekipa apsolutno dominirala, ali je uvjeren da takvu utakmicu nećemo gledati na banjalučkom Gradskom stadionu.

"Ovdje u Mostaru smo odigrali na vrhunskom, evropskom nivou, pogotovo u prvom poluvremenu, ali to nije prava slika Borca. Prvak države ne može dva ili tri puta da ponovi lošu partiju. Mi možemo da izgubimo, ali ne možemo biti toliko loši da nas neko 'ubije' jer naš sport je takav da možeš biti dominantan po svim parametrima i neko ti šutne s 20 metara ili penal, pa da izgubiš meč. Zato očekujem veoma zahtjevnu utakmicu. Oni igraju za 'duplu krunu', a nisu tim koji su završili na 10. mjestu već prvom. Zato imamo respekt i poštovanje i klubu i timu Borca, ali moramo da vjerujemo da ćemo osvojiti. U suprotnom, bolje da ne krećemo u Banjaluku", zaključio je Petrović.

Inače, Zrinjski se bori da odbrani trofej osvojen prošle godine protiv Veleža, a ukupno treći u klupskoj istoriji nakon što je 2008. godine savladao tuzlansku Slobodu.

S druge strane, Borcu je ovo četvrto finale Kupa BiH, a podigao je pehar samo jednom 2010. godine kada je slavio nad sarajevskim Željezničarom.

Ove sezone, Zrinjski i Borac su odigrali četiri utakmice. U prvom meču u Banjaluci nije bilo golova (0:0), potom je Borac u 22. kolu u Mostaru slavio 1:0 pogotkom Davida Vukovića, dok je derbi u 24. kolu na Gradskom stadionu Zrinjski pobijedio 2:1 golovima Tarika Ramića i Tomislava Kiša. Četvrti duel u okviru finala Kupa BiH u Mostaru, dobio je Zrinjski pogotkom Marija Ćužea.

Izvor: Shutterstock

Utakmicu će suditi najbolji arbitar u BiH - Irfan Peljto iz Sarajeva s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Arnelom Novalićem iz Doboj Istoka, a direktan prenos na TV Arena Sport.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC